Streetart Berlin
JUKEBOX

Back to the ’00 – Jeugdsentiment in de disco

Gisteren kwam ‘ie voorbij in de Have A Great Day-playlist van Spotify: Move your feet van Junior Senior.

Ultiem 2003

Heel lang niet gehoord en totaal niet verwacht, dus hij kwam extra hard binnen. Dit lied is voor mij wel het ultieme 2003 lied. De tijd waarin ik voor het eerst uitging, naar een andere discotheek dan in het dorp waar mijn ouders, nu moeder, nog steeds wonen. Voor die tijd hadden we alleen de dorpsdiscotheek.. De dorpsdiscotheek, ik wist niet wat ik hoorde.

Oorspronkelijk kom ik namelijk niet uit dat dorp, maar uit Zuid-Holland. In Rotterdam hoorde ik toentertijd wilde verhalen uit de Now&Now en consorten. Dáár wilde ik heen als ik later groot was. En een paar jaar later kon ik dus naar de dorpsdisco. Ja…

Partytime

Op zaterdag gingen we dan met een paar mensen én de vriend van me die een auto had naar de Morgenzon. Ik geloof dat ik het de eerste keer niet heel denderend van – what else is new. Maar na een tijdje gingen we steeds vaker.

Dus je snapt: ik ben benieuwd naar wat er achter dit lied schuilt. Wat mij bijstaat is een videoclip, ja videoclips, kennen we die nog? De videoclip bestond uit een game met twee poppetjes gemaakt van pixels?

Uit die tijd kan ik me ook nog heel goed Gigi D’Agostino heugen, maar daar krijg ik toch een ander gevoel bij.

Wist ik niet

Fijn om te weten dat mijn geheugen me ?? niet in de steek laat. Het nummer komt inderdaad uit 2002. Junior Senior is een Deens duo. Move Your Feet werd eerst gereleased in Denemarken en een jaar later in de rest van de wereld, waar het de hitlijsten in knalde. Een van mijn lievelingsnummers is ook hun grootste hit en was goed voor een nr 2 in de UK en nr 20 in de Australische hitlijst.

Wat ik dan weer heel tof vind, is dat Move Your Feet blijkbaar in een commercial zat voor de down under versie van So You Think You Can Dance.

Makes sense, want pretty dancable.

Junior Senior heeft zelfs een Google Chrome commercial gedaan en een promo voor VH1. Natuurlijk is het nummer ook gebruikt voor TV en cartoons.

Het zat in One Tree Hill, wat ik overigens niet keek. Ik kan me alleen de knapheidsrel om Chad Michael Murray herinneren, die ik niet begreep.

Goed, het knalnummer zat ook in Playstation’s Just Dance én Singstar en we konden erop wachten: in 2016, best recent dus, is het nummer gecovered voor de film Trolls. Aangezien ik jeuk krijg van de term cover, heb ik meteen even geluisterd. Ik vind er weinig cover aan, want het nummer is gemixt met een ander, ze gebruiken andere tekst en de film is erg mooi geanimeerd. Tot slot is het nummer nog in een actiegame voor Playstation te horen.

Niks mis mee

Ik ben blij om te kunnen vermelden dat er niets mis is met mijn geheugen. De clip van Move Your Feet bestond inderdaad uit animaties, in hele lage resolutie welteverstaan. Ik weet alleen dat ik de clip heel tof vond.

De clip viert zege in het portfolio van Shynola. Dit creatieve agentschap blijkt onder andere verantwoordelijk voor clips van: Radiohead, Morcheeba, Queens of the Stone Age en Blur, dus ik snap die Denen wel. Daar wil je ook tussen staan.

Wat ik, als doorgewinterde 80s en disco-gek, dan nog het allerfantastischT vind is dat Junior Senior, Danielle Bishpoo het instrumentele deel van de videoclip hebben laten spelen. Deze Danielle zat dan ook weer in KC and the Sunshine Band en dat vind ik geloof ik het allerleukste stuk info.

Ja, het doet me deugd te kunnen concluderen dat mijn lijflied van 2003 ook gewaardeerd werd in de UK. Daar stond ‘ie twee weken op nummer 3 en bleek Move Your Feet de beste verkochte single (o god, kennen we het fenomeen singles nog)? van 2003. Ze deden het dus niet alleen goed op mijn tv en cd-speler.

Kun je ‘m je niet meer herinneren? One more time for the cheap seats in the back:

Loading Likes...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *