STREETART IN THE CITY -Barcelona #1 – Strike a pose

In Berlijn was ik al DOL op streetart en stickers. In Barcelona pakte eerst de architectuur mijn aandacht, maar inmiddels staat mijn Instagram-feed vol met bijna alleen maar streetart.

Veel van deze kunst zit verscholen op luifels van winkels. Een slimme én creatieve manier van de boel opfleuren als je het mij vraagt. Normaal als winkels sluiten heb je natuurlijk te maken met 10 van die grijs geribbelde “garages” op een rij. Nu kunstenaars ermee aan de slag zijn gegaan, ziet het er een stuk toffer uit.

Streetart in Barcelona: na sluitingstijd

Ding is dus ook dat je ná sluitingstijd moet gaan hunten, anders zie je mooi niets. Best of both worlds als je het mij vraagt. Zijn winkels open, kun je genieten van hun aanbod, sluiten ze de toko, dan is het tijd om mijn camera erbij te pakken.

Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik het vaak jammer vind als ze openen: dan is die kunst weg. Maar je kan niet alles hebben!

Strike a pose

Deze zag ik op weg naar de supermarkt. Hoe makkelijk kan het zijn om kunst te spotten, toch? Heb je hier geen op maat gemaakte streetart-tour voor nodig, joh. Gewoon zelf gaan lopen en schieten wat je mooi vindt.

Het prachtige aan dit stuk? De plaat zelf: strike a pose. Zo gedetailleerd, groot en dus heel indrukwekkend. Je kunt er onmogelijk omheen, het is er en je moet en zal er naar kijken.

BEROK – streetart uit Barcelona en Sitges

Dit meesterwerk komt van de hand van BEROK, een Spaanse street-artist. BEROK is niet zomaar een getalenteerde man met een spuitbus. Nee, hij heeft er zijn business van gemaakt. Hij is groot, heeft een team en werkt ook voor onder andere: adidas, Ford, laSexta en Nike. Nou, dan heb je het toch prima voor elkaar, als je het mij vraagt.

Dit is wel een van de meest captivating stukken die ik in de stad heb gezien. Ik blijf het schandalig knap vinden dat je dit kan als persoon. Dat je er ook zo’n engelengeduld voor hebt om zoiets moois te maken. Ja, hier geniet ik graag van!

Loading Likes...

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *