Eurovision Song Contest – Mijn favorieten allertijden-lijstje

Een hysterisch tafereel van lui uit landen die best aardig kunnen zingen. maar Vooral ook een hoop die er niets van bakken. Niet aardig om te zeggen, maar het is wel de waarheid. Ja, ik heb het over het Eurovisie Songfestival.

Hysterisch tafereel: het Eurovisie Song Festival

Kan ik zeggen dat ik er fan van ben? Nee. Kan ik zelfs zeggen dat ik weet wie er uitkomt voor Nederland dit jaar? Nee. Iets met Duncan, althans, dat is wat ik in de familie hoor.

De broer van mijn vriend vindt het Eurovisie, hierna genoemd ESC, één van de hoogtepunten van het jaar. Nu houd ik vreselijk van muziek, en kan ik een goede one day fly op zijn tijd ook meer dan waarderen, dus het is een feest van herkenning.

Dat iemand al die foute nummers ook kent, zorgt voor een hoop entertainment. Dus in die richting, sloeg mijn radar aan en kwamen mijn favoriete liedjes allertijden naar boven.

Ik heb nog steeds geen idee wie er uitkomt voor Nederland, dus ik ga ook zeker niet doen alsof ik er ineens verstand van heb. Desalniettemin, geef ik graag een lijstje met mijn favorieten tot nu toe.

The Netherlands: douze points

Vorige jaar was het Waylon die zich opgooide als finalist voor Nederland. Midden 2018 moest ik van de broer van mijn vriend horen dat ene “Waylon” voor ons uitkwam en aangezien dat nogal grappig klonk in het Spaans, was ik vrij benieuwd naar zijn lied.

Het was goed! Ik ben geen fan van Waylon, maar hoor natuurlijk wel dat hij een goede stem heeft. Dus voor het eerst in 100 jaar wilde ik eens niet onder de tafel kruipen als het om de Nederlandse bijdrage van het ESC ging. Nee, ik voelde zelfs een vlaagje trots en Waylon werd ineens “onze Waylon”. Zo gaat dat dan in Nederland, of wellicht overal, maar ik ben Nederlands dus, ja.

Music was my first love

Over het algemeen is het ESC nooit iets geweest waarvoor ik thuisblijf. Ik heb het zelfs een aantal jaren gemist. Het Eurovisie is iets waar je voor gaat zitten als je iemand in je kring hebt, die het fantastisch vindt.

Daar heb ik er een stuk of 3 van, dus dit jaar wordt het ook kijken. Dit keer dus bij de broer van mijn vriend, want die kent alles en dat vind ik leuk!

Nu we een maand voor het ESC zitten, biedt ik hierbij graag een lijstje aan met mijn favorieten door de jaren heen. Ik zal vast iets over het hoofd zien, maar daar mag je me dan aan herinneren.

Ready, steady, GO:

In plaats van nu direct te denken: bah, Songfestival, stel ik voor gewoon eens te luisteren. Wie weet word je nog wel een tikkie nostalgisch. Dat is altijd lekker zo met de Paas.

Enjoy!

Loading Likes...

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *