Ik word áltijd wakker met een wijsje in mijn hoofd – wie kent ‘m nog van Kinderen voor Kinderen. Heb je totaal geen idee waarover ik het heb? Zie hier, het is heerlijk jeugdsentiment.

Hoe dan ook, gisteren had ik het over mijn ochtend routine als freelancer. Ik noemde factoren als ontbijt en sporten, maar vergat eigenlijk de belangrijkste: muziek.

Aangezien mijn vriend en ik nogal op verschillende tijden opstaan, is er geen muziek. Die 6:22 uur zit er bij mij inmiddels zo ingebakken dat ik bijna geen wekker meer nodig heb.

Als ik erover nadenk, word ik al 1,5 jaar niet meer met muziek wakker!

Damn. Ik kan me nog herinneren dat we wakker werden met het U2-alarm van mijn vriend. Dat wordt hij nog steeds, hij slaapt er altijd doorheen en dat vind ik ontzettend irritant. Daarom heb ik er, geloof ik, voor gekozen om hem niet wakker te maken met een muziekje om half 7.

Muziek doet namelijk veel voor mijn humeur en daarmee start van de dag. Ik heb oppeppende, vrolijke muziek nodig. Muziek waarvan ik uit mijn bed wil en niet wil blijven liggen.

Hier een lijstje van mijn favorieten waarmee ik graag wakker word. Ik wil niet zeggen dat ik uit bed spring, maar het maakt het moeilijk om te blijven liggen. Dat moet ik trouwens nuanceren: deze liedjes zijn niet mijn wekker, maar slinger ik direct aan in de woonkamer.

Tip: zorg dat er een lekkere beat in zit, waardoor je UIT je bed wilt en je dag wilt beginnen. Jazzmuziek is natuurlijk ook fantastisch, maar niet zozeer om energiek uit bed te springen. Van relaxte muziek wil je juist languit aka: blijven liggen, niet uit je bed.

Ik vind de laatste helemaal heerlijk. Wine and chocolates van Theophelius London hoorde ik in november 2017 voor het eerst, en was daarmee ook het eerste lied dat ik doorstuurde naar mijn huidige vriend.

Die beat pept ALTIJD vanaf de eerste seconde op. Wellicht word jij juist top wakker met een DJ die je slaapkamer in knalt, maar ik hou het voornamelijk bij 60/80s. Heerlijk.

Wat heb jij nodig om lekker wakker te worden, en heb je tips voor nummers?