Jukebox Memories – Tie a yellow ribbon (1973)

Als ik Tie a yellow ribbon hoor, rijden we weer op de snelweg naar Warner Bros. Movie World. Ik was een jaar of 13 en ging met mijn ouders en vriendinnetje naar het pretpark. Het was net geopend en mijn vader bestuurde de auto. Het regende dat het goot. Ik weet nog dat hij ons vroeg of we wel naar Movie World wilden in de stortende regen, waarop ons antwoord natuurlijk JA was.

If – you – still – want – me? Oh, tie a yellow ribbon around the old, oak tree. It’s been three long years, do you still want me?

Pure nostalgie

Het lied gaat over een man die ontslagen wordt uit het gevang en tegen zijn vrouw zegt: als je me nog wilt, bindt dan een geel lint om de eikenboom. Dan weet ik dat ik welkom ben. Zo niet, dan laat ik de bus aan de halte voorbijrijden en hoef je me niet meer te zijn. Dan weet ik dat je verder bent gegaan met je leven.

Mooie boodschap, heerlijk lied, geen donder met mijn herinnering te maken.

Ik vind het mooi dat liedjes dit soort herinneringen kunnen oproepen. Het is zó lang geleden, 1996, toen het park dus net opende. Nu is het 2019 dus kun je nagaan. Als ik dat refrein hoor, ben ik weer helemaal terug in dat moment. We namen de afslag Bottrop (waar WBMW ligt) en die bocht herinner ik me nog zo helder, het is gewoon bizar.

Een klein rondje internet, leverde deze meest recente video op.

Ja, live is toch iets anders en die hele zaal is grijs, maar ik vínd me dit toch enig. Prachtig ook dat die jongeman de tekst niet kent en Tony Orlando zegt “ja gut jongen, je was nog niet geboren”. Nou ja, ik ben van 1986 en ik ken dit. Wat zegt dit over mij? Haha!

Dat ik een ouwe doos ben, ja precies. Heerlijk!

En als extraatje vandaag, hier een lijstje met de 15 meest populaire liedjes uit de 70s. Geniet!

Streetart bunkers Barcelona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *