Hotel Sanders Kopenhagen

Zodra we wisten dat we naar Kopenhagen wilden, ging ik op jacht naar hotels. Zoals eerder gezegd zijn de prijzen niet mals, en als je dan ook nog naar hippe boetiekhotels gaat kijken, tja – dan vraag je erom!

Hotel Sanders is een van de hotels die ik veelvuldig online voorbij zag schuiven. Scheen fantastisch te zijn en een van the places to be in Kopenhagen. Dit zei ik ook tegen mijn vriend die ook hotels aan het selecteren was, en we kwamen snel tot de conclusie dat we voor een ander hotel gingen.

Wel regelde mijn vriend een aperitivo in het hotel. Dat wist ik niet, en toen we random door een wijk in het centrum liepen, viel mijn oog ineens op een heel schattig, mooi terras aan de andere kant van de straat. Terwijl ik ernaar stond te kijken, vielen me eens de letter Hotel Sanders op. Och verrek, DIT is het hotel.

Een paar uur later gingen we naar binnen voor een borreltje. Ik weet nog dat de hostess ons doorverwees naar de rooftop en ik dacht: zo schat, lekker geregeld. We zitten niet zomaar op het terras van dit mooie hotel, maar op de rooftop. Wij door het hotel, in de lift, knop ‘rooftop’. Ik was helemaal excited en verwachtte… ja precies ik verwachtte en daar ging het mis.

Uit de lift stapten we in een prachtige kamer, de host ging ons voor en begeleidde ons naar de rooftop. Nou, het is meer een patrio. Eerst heb je een mooie, brede serre, maar de rooftop viel echt tegen.

Een rooftop heeft in mijn hoofd uitzicht over de stad en is groot. De laatste rooftop waar we waren was The Hoxton hier in barcelona en dát is een rooftop. Groot terras, mooi aangekleed, 2 bars, uitzichtpunten en een zwembad. Nu verwacht je in Kopenhagen geen zwembad en hebben ze vast andere eisen aan de rooftop van een hotel, maar dit was – hoe zeg ik dit netjes? Uitermate teleurstellend?

Het was er ook gigantisch stil, terwijl wij aan kwamen zetten met een baby, dus dan voel je je extra ongemakkelijk. Er stonden letterlijk 3 tafels, het leek echt een tuintje van een klein huisje. We waren omringd door de serre en drie muren – nee, niet wat ik had verwacht.

Helaas was het eten ook echt niet om over naar huis te schrijven. Mijn vriend is Spaans en heeft nogal eens de neiging om seafood te bestellen in andere landen ‘om te kijken hoe het is’, en daar ga je al. De seafood aperitivo, na, hoe ze het op tafel dúrven zetten. 3 garnalen (we moesten er dus eentje delen), een beetje brood, een paar stukjes pulpo en er lag nog wat bij.

En Hotel Sanders is zeer prijzig, dus de rekening voor een aperol spritz en een andere cocktail werd niet met heel veel liefde betaald.

Nee, voor de ‘rooftop’ hoef je Hotel Sanders niet te doen.

Wel is het een ontzettend mooi hotel, heel chique – heel donker ook, hebben ze een toffe bar en terras buiten op straat. Daar zou ik eerder gaan zitten om van je drankje te genieten en mensen te bekijken.

Hoewel, in die straat word je omringd door gebouwen – mooie, nette gebouwen, maar gebouwen, dus als je iets wilt met uitzicht, dan zou ik verder kijken.

Hotel Sanders
Tordenskjoldsgade 15
DK – 1055 København K

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll Up
Translate »