BCN (Barcelona) Shopping Guide

Met inmiddels, bijna, 3 jaar op de teller in Barcelona – waarvan BARNA de enige juiste afkorting is, en niks anders dan dat – neem ik het recht om mezelf een local te noemen.

Door iets met een C hebben mijn vriend en ik eigenlijk meer het gevoel dat we hier 1,5 jaar wonen, want sinds maart 2020 zitten we tenslotte in lockdown. Nee, nu niet meer – allemachtig zeg, maar het zorgeloze leventje is hier in Spanje wel veranderd.

Neemt niet weg dat ik hier mijn persoonlijke adresjes (waar natuurlijk nog steeds bijkomt) heb waar ik graag inspiratie opdoe, koop, rondsnuffel en ruik. Daarom vond ik het weleens tijd om daar een lijstje van te maken. Ja, dan merk ik dat je ergens al best een tijd woont: de hoeveelheid stops die er op mijn lijst terecht zijn gekomen.

Feit is dat alles gewoner wordt naarmate je ergens langer woont. Dat moge gek klinken, maar zoals het normaal wordt om door Den Bosch of Rotterdam te lopen, is het voor ons normaal om door Barcelona te lopen.

Ik woon in Barcelona, maar het is niet zo dat ik elke week de highlights bezoek. Zelfs niet elke maand. Juist niet, want ik houd niet van drukte. VAn nature al niet zo, maar een zekere C heeft er helemaal een schepje bovenop geknald. Menigtes ga ik uit de weg. Momenteel – en eigenlijk sinds juli 2019 – leef ik het privilege (of het is maar hoe je het bekijkt) om niet fulltime te werken. Daarom biedt dat ook mogelijkheid om ergens heen te gaan wanneer ik wil. En in dit geval: als ik weet dat de winkels, want het gaat hier tenslotte om een Shopping Guide, een stukkie rustiger zijn.

Wij wonen in de wijk Putxet el Farr├│ en dat is een overwegend rustige. Hiervoor woonden we in Carrer Parliament en daarbij vergeleken wonen we nu in een dorp. Dat is, als je de straat niet uitloopt, want daar zit je direct aan een drukke weg.

Enfin, lang verhaal kort: ik ben begonnen aan een lijstje met heel veel leuks, lekkers en interessants en nodig je van harte uit om te gaan ontdekken!