Mijn 3 favoriete indoor workouts in Barcelona

Holmes Place

Dit is een van de luxere sportscholen in Barcelona. Wij werden in 2018 spontaan verliefd op Holmes Place toen we er langs liepen en naar binnen keken. Ik rook vooral de zwembadlucht en dacht: als ik hier toch eens ooit zou mogen sporten. Het werd een plezier om er naartoe te gaan, handdoeken lagen klaar, alles was mooi verzorgd en: er was een groot zwembad.

Feit wilde dat de werkgever van mijn vriend drie deuren verder zat, en Holmes Place betaalbaar bleek (ja, het is loeiduur, maar dan heb je ook wat) dus we schreven ons in. Ik heb hier – precovid en zwangerschap – heel wat uren doorgebracht. Voornameiijk met Zumba en daarna zwemmen, of alleen ’s ochtends ernaar toe lopen om te zwemmen om zo mijn dag lekker fris te beginnen. Ja, heerlijk!

Tijdens Covid verhuisden we naar de buurt Gracia, en was lopen naar Holmes Place toch wel ongelooflijk ver. We gingen niet meer, doodzonde. Een andere sportschool, Metropolitan, was dichterbij, maar daar zijn we nooit lid van geworden.

Waar? Carrer Balmes 44-46, Barcelona

Lovecycle

Ach Lovecyle. Ik schreef er hier een post over, en er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan Lovecycle denk. Vraag je mij wat ik het meeste mis uit Barna, is het ‘mijn’ sport. In februari vorig jaar ging ik voor het eerst en het werkt verslavend. Vooral de les van instructeur Alvaro. Wat een energie heeft die man. Zweept de hele zaal, mostly women, op en geeft je 45 minuten lang power en 5 minuten peptalk in een donkere zaal met kaarsen. Heerlijk.

De twee keer dat hij tijdens die 5 minuten ‘slow down’ Michael Jackson met ‘Will you be there’ door de speaker liet schallen, zat ik huilend op mijn bike (Lovecycle is indoor spinning met choreografie).

Mijn 3 favoriete indoor workouts in Barcelona

Ik deed het 2x per week en voelde me heerlijk. De laatste 4 maanden, nu ik in Vilanova woon, probeer ik Lovecycle te combineren met een andere afspraak, maar vaak komt het niet uit. Eerlijkheid gebiedt me ook te zeggen dat ik soms een ride boek, maar dan eigenlijk geen zin heb om er helemaal voor naar Barna te gaan.

Feit is ook dat mijn lievelingsles de 7:15 doordeweeks was. Het was vanuit ons oude huis 15 minuten lopen, en nu moet ik er 50 minuten voor treinen, en 20 minuten voor lopen. Ja, das toch ff iets anders. But love it still.

Denk je dat ik de gym in Vilanova ervan kan overtuigen een instructeur aan te nemen? Hmmm.

Waar? Via Augusta 10, Barcelona

Lapso Studios

Same as Lovecycle, but different. Over deze indoor cycling studio schreef ik ook een stuk, dus lees snel, en boek ook een lesje!

Waar? Aveninguda Diagnal 606, Barcelona

Scroll Up
Translate »