Winkelen in Barcelona (buiten de gebaande paden)

Shoppen in Barcelona gaat opperbest. Waar je ook naar ook op zoek bent, Barna (nee niet Barca, want dat is de voetbalclub), heeft het! Je moet soms eeeven van de ene wijk naar de andere, maar gelukkig hebben ‘we’ een goede netwerk qua openbaar vervoer, dus het hoeft allemaal geen punt te zijn.

Als je aan shoppen in Barcelona denkt, zullen de grote ketens top of mind zijn. Ik ben hier deze cityguide gestart, omdat ik aandacht wil besteden aan de lokale ondernemers waarbij ikzelf regelmatig binnenstap. Grote kans dat je deze winkels over het hoofd ziet als je alleen op Passeig de Gracia en La Rambla blijft hangen.

Ik heb de shops voor je ingedeeld per categorie, per wijk, mét metrohalte erbij zodat je het grove werk niet meer hoeft te doen.

Kinderkleding in Barcelona

Premium boetieks in Barcelona

Delicatessenzaken in Barcelona

Interieurzaken in Barna

Disfrutarlo!

Eixample

248. Colmado

Deze store vind je aan Carrer XXXX, een zijstraat van Diagonal, maar dan aan de kant van het centrum, en niet van Gracia. Ook hier vind je kinderkleding met zo’n 10%/20% korting als je meerdere dingen koopt. Hier heb ik gezien dat mensen ook partijen kopen, en de verkoopster vertelde me dat het geshipped wordt naar verre landen, omdat de merken daar loeiduur zijn, dus die mensen het hier komen inkopen.

Kan je het jouwe van vinden, ik had ook een mening, maar het is blijkbaar toegestaan en het gebeurd.

Waar?

248. Mode

Zit naast Colmado en verkoopt, volgens mij dames-en herenkleding. Ik weet dat ze er zitten, maar wil er nog steeds een keer naar binnen. Ik geloof dat ze er, onder andere, Scotch and Soda verkopen en ben erg benieuwd naar de collectie.

Waar?

Outlet op Diagonal

Toffe, grote outlet met onder andere veel Scotch and Soda. Ben er 1x toevallig binnengelopen op de terugweg naar huis, dus had niet veel tijd. Viel me wel op dat dit een goede outlet is met veel verschillende merken die ik leuk vind. Denk ook aan Maison Scotch, Pepe Jeans, en oude items van Replay (zag er een te toffe spijkerblouse die ik eigenlijk had willen kopen).

Waar?

Mtn Outlet

scotch and soda, sylvian heach

Waar? Avinguda Diagonal, 460, 08006 Barcelona

Outlet Balmes

Scotch and Soda, Anthony Morato

Waar? C/ de Balmes, 84, 08008 Barcelona

Sant Antoni/Poble Sec

Mijn eerste appartement in Barcelona staat in deze wijk. Om precies te zijn in Carrer Parlament en dat is direct de straat waar je alle leuke boetieks vindt. Komen ze:

Brava

Barcelonees merk wat ik heb zien uitgroeien tot het merk dat ze nu zijn. Ze begonnen met T-shirts (die ik mijn vriend gaf voor Kerstmis 2018) en hebben nu een hele collectie

Waar?
Carrer Parlament x
Metro: Poble Sec

Trait Store

Duizend keer langsgelopen (logisch, ik woonde in die straat), maar nooit naar binnen gestapt? Waarom niet? Ik dacht dat Trait Store alleen maar herenkleding verkocht. Wellicht iets voor de ideeënbus om ze dat eens te zeggen, trekken ze wellicht meer dames naar binnen…

Hoe dan ook: dit is een typische zaak van deze tijd. Note to self: when in Parlament, maak foto’s! HIer vind je Fred Perry, Samsoe & Samsoe, Superga, Sandqvist – zulks. Vrij veel Scandinavisch design

In het midden van de zaak staan de accessoires (schoenen, portemonnees, sieraden) en achterin (pas op de afstap!) vind je de damescollectie. Ik vind hier vaker wat voor mijn vriend dan voor mij, maar ga hier vooral eens kijken!

Vriendelijk personeel ook, een hele aangename winkel.

Waar?
Carrer Parlament x
Metro: Poble Sec

Trait Store accessoires

Sinds, geen idee wanneer, heeft Trait Store een ‘klein’ zusje (ik houd het even vrouwelijk): Trait Design. Als ik je vertel dat ik direct viel voor een set kaarsen van HAY, dan weet jij wat je daar ongeveer kan vinden. Allemaal té toffe accessoires die je stuk voor stuk niet nodig hebt, maar wel allemaal wilt hebben. Je kent het wel.

Waar?
Carrer Parlament x
Metro: Poble Sec

Petit Gegant

Is een kinderkledingzaak. Volgens mij de eerste zaak waar wij, na de lockdown hier in Barcelona, iets voor onze dochter kochten. Oké, meerdere items voor onze dochter kochten. Het is een heel lieflijk zaakje met een prachtige entree. Petit Gegant (de kleine reus) verkoopt merkjes als Babyclic, Petit Oh! en Play Up – het ‘goede spul’ dus. Grappig ook dat, toen we verhuisden, de flagship store van Petit Oh! om de hoek bleek te zitten. Collecties gemaakt van goede kwaliteit, precies wat jij je baby wil aantrekken.

Waar?

(Vila de) Gracia

Petit Oh

248 Outlet

Kiss and Cakes

Tiny Cottons

Gotico

Little Label Lovers

Bobo Choses

Tiny Cottons

Scroll Up
Translate »