De leukste adresjes in Vilanova i la Geltrú

Hier vind je de komende tijd AL mijn favoriete adresjes die ik in de loop der jaren (sinds 2014) heb verzameld.

Om te beginnen in Vilanova i la Geltrú. Daarna volgt Barcelona en als ik er ooit nog eens aan toekom, geef ik je ook mijn adressen in Berlijn. Ik ben natuurlijk al 4 jaar weg uit Dickes B, dus het kan zijn dat mijn favo’s er allang niet meer zien.

Let’s take it one step at a time (al maakt mijn hoofd echt overuren).

De leukste adresjes in: Vilanova i la Geltrú

Hotels:

Ga je op vakantie in deze regio, kom je naar Vilanova, dan is een hotel het eerste wat je zoekt. We hebben er niet veel, maar je hoeft er tenslotte maar in 1 te slapen, niet waar? Ik heb ze hier voor je op een rijtje gezet.

Restaurants:

Als je iets goed kan in Vilanova, is het eten. In het centrum, aan het strand, buiten het centrum en zowel in Vilanova als in La Geltrú. Die laatste is het oude centrum, waar een aantal parels zitten. Zin in een goede lunch of lekker diner? Klik snel door naar de restaurants!

Koffie:

Hier vind je de fijnste koffiebars van Vilanova i la Geltrú. Spanje mag dan geen typisch koffieland zijn, maar steeds meer mensen van buitenaf trekken naar Vilanova en delen hun kennis. Zie hier ‘onze’ koffiebars in deze cityguide Vilanova i la Geltrú.

Winkelen:

Een van mijn favoriete hobby’s is winkelen. Het allerliefst in de uitverkoop, omdat ik er zo van kan genieten als ik een parel voor wat minder poen vind. Ik ben ook gek op outlets, maar die hebben ze hier dan weer niet. Dan bedoel ik designer outlets he, geen rommelzaken.

Anyway, Vilanova is uiteraard geen Barcelona qua winkelaanbod, maar voor de grootte van de stad zijn er leuke winkels. Ik heb mijn favorieten hier voor je op een rijtje gezet. Shop ze!

Ik mag het eigenlijk niet zeggen als officieel inwoonster van Vilanova, maar voor fijne schoenen pak je 7 minuten de trein vanuit Vilanova, en bezoek je het nabijgelegen Sitges. Daar vind je Panella Shoes en ik ben groot fan. Lees hier waarom!

Ook is Sitges de plek waar Bloom Coffee begon, dus dat is ook zeker een bezoek waard.

Bars:

Was het vroegâh tof om naar een club, of in mijn tijd discotheek te gaan, nu geniet ik er persoonlijk meer van om wat te gaan drinken. Eerst lekker eten en dan een drankje doen in één van de bars die Vilanova i la Geltrú rijk is. En dat zijn er een hoop. Net als restaurants barst deze stad uit haar voegen van de bars.

Nogmaals: ik ben samen met een local die een bepaalde smaak heeft, en hij heeft mij kennis laten maken met al zijn favorieten. Toeval wil dat ik dat lijstje heb overgenomen, en nu speel ik het lekker door aan jou. Scheelt jou weer een misser als je ’s avonds (of overdag natuurlijk) onderweg bent hier.

Voor alles in deze Cityguide van Vilanova i la Geltrú geldt: alles blijft in edit, aangezien er zaken wegvallen, maar ook weer opstaan.

Volg me ook op Instagram, waar ik je vaak ‘live’ meeneem.

Stay tuned y disfrutar!

Scroll Up
Translate »