Eten Kopenhagen

Det Simrer

Eten deden we hier, met fantastische service. De ober was erg betrokken bij Laia. Ze at pasta met tomatensaus en de ober gaf haar een theedoek, omdat wij een doek waren vergeten. Hij maakte een praatje met ons (de Denen zijn zó vriendelijk) en toen ik later zin had in een glas wijn, bleek dat de beste man zelf een wijngaard heeft. Natuurlijk wilde ik daar een glas van proeven. Lekker fris!

Ik had foto’s ‘moeten’ maken van het mooie plein en het restaurant, maar voor nu geef ik je dit aanzicht mee. Soms zit ik even in het moment en vergeet ik foto’s te maken.

Melchiors Plads 3 2100 KBH Ø [5 min gang fra Nordhavn Station] T: 3555 3141 E:

Reffen

Dit terrein deed me denken aan het RAW Gelände in Berlijn, maar dan anders. Minder smerig, minder ruw, en dat is direct een groot verschil tussen Berlijn en Kopenhagen. Reffen ligt buiten de stad en ook al leek het een heel end rijden, op de fiets valt het reuze mee. Heel Kopenhagen leek op het terrein te zijn, maar het was nog steeds ruim. Hier vind je streetfoodkraampjes, een grote kantinehal waar je je opgehaalde eten kan nuttigen, en ze hebben een strand gecreeerd waar je heerlijk in een luie stoel onderuit kan.

Ook bevind zich op het Reffen terrein de Mikkeller (Deens bier) fabriek. Daar hebben ze een restaurant en terras bij gemaakt, waarbij je uitkijkt over het water. Wij vonden het fantastisch.

Grappig feitje: het Reffen-terrein zit ter hoogte van De Zeemeermin aan de andere kant van het water. Hoe je die plek precies herkend? Aan de bussen met toeristen die je vanuit de verre verte ziet staan. Echt bizar.

Waren we niet maar 3 dagen in Kopenhagen geweest, dan waren we hier wat langer blijven hangen. Helaas voor mijn vriend wilde ik nog wat winkels bezoeken, dus fietsten we weer richting stad.

Fiskehal

Totaal beinvloedt door de Netflix-hit Who feeds Phil. Hij ging met zijn crew naar Kopenhagen, at hier en toen wilden wij ook. Dit is niet goedkoop, maar zo ontzettend lekker. Again, het personeel is blij om je te zien en toevallig moesten wij wat lang wachten. Andere tafels hadden hun eten in een mum van tijd en bij ons duurde het helaas allemaal wat langer. Na 1x de waitress te hebben aangesproken, kregen we onze fles wijn van het huis. Let wel: die fles wijn was EUR 54. Ineens waren we minder beduusd over het lange wachten. Haar eerste voorstel was ons een tweede fles wijn geven van het huis, maar aangezien we én verantwoordelijk zijn voor onze dochter én op de fiets waren – sloegen we die maar af. Maar hallo SERVICE.

Deze mensen hebben natuurlijk een omzet waar je U tegen zegt, but still: ze hoeven je niets te geven. Even iets uit onverwachte hoek: hun brood. HUN BROOD. Ja, dat moet in kapitalen, want het is zo onwijs lekker – en dat verwacht je niet van een restaurant dat bekend staat om hun vis. Het personeel vertelde ons dat ze het brood maken met het water waar ze aardappelen in wassen. Hoe goor dat ook moge klinken, dat brood is fantastisch.

Alles wat op tafel kwam was heerlijk. Enige waar ik minder fan van was, was het badje waar de mosselen in zwommen. Ik woon in Spanje en ben altijd bij mensen die van puur natuur houden. Wij eten mosselen met niks – of met een toefje mayo – niet zwemmend in sauzen. Desalniettemin waren de mosselen zelf heerlijk.

Ga hierheen.

Het is even fietsen, maar Kopenhagen is niet zo groot, dus afstanden zijn niet lang.

torvehallerne

sushi bij Nordhavn

italiaan nordhavn

Scroll Up
Translate »