Koffie in Kopenhagen

Koffie in Kopenhagen

Van tevoren had ik wat rond geinsta-ed en ge-googled waar je het lekkerste bakkie van Kopenhagen kon genieten. Onder andere kwam ik uit bij Democratic koffie, maar dat bleek in de wijk te zitten waar we die avond ervoor hadden gegeten, en dus vrij off route.

Doordat we in de wijk xxx terechtkwamen, strandden wij bij:

Joe and the Juice

Ik schrijf dit vanuit onze keuken in ons apartment in Hamburg (we zijn na Kopenhagen een paar dagen in Hamburg), en weet inmiddels door de nieuwsgierigheid van mijn vriend dat Joe and the Juice een Deense onderneming is. Ikzelf kende ‘hen’ uit Amsterdam, basically omdat ik wat meiden op YouTube volg en zij zeer frequent een sapje en ’tunacado’ nuttigen. Ook zag ik ze afgelopen november toen we in Stockholm op vakantie waren en daar was ik niet heel erg onder de indruk. Moet zeggen dat het zeer werd beïnvloedt door het feit dat het filiaal daar geen toilet had, en ik nodig moest. Niet helemaal eerlijk dus.

In Kopenhagen smaakte de cappuccino me zeer goed en was de panini mozzarella erg lekker. Hier in Hamburg aan het water viel hun sapje met wortel, appel en gember me tegen (WAAR is de gember!?!) en was de tunacado erg ‘mwa’. Ik snap niet dat die meiden in Amsterdam er zo opgewonden van raken, maar hey, ieder zijn eigen meug.

Ik geloof dat we op dag 2 vanuit het hotel Nordhavn inreden (achteraf onze favoriete wijk!), omdat mijn vriend een coffeeplace had gevonden waar hij heenwilde. Dit was:

Original Coffee

Je kan zeggen dat koffie, koffie is, maar daar ben ik het niet mee eens. First that comes to mind is nu een koffie die we in Hamburg (bezochten we na Kopenhagen) dronken. Die was niet hetzelfde als de heerlijke cappuccino die Original Coffee ons schonk.

Onze favoriet was Original Coffee aan Nordhavn – geen toeristische trekpleister. OC is overigens een keten, dus ze zitten all over the place in de stad, maar wij ontdekten het filiaal hier. Favoriet omdat het aan het water zit en wij – althans ik – heel erg van water houd. Het geeft rust en dat vind ik prettig.

Original Coffee is vrij hipster, vrij duur, maar voor budget ga je niet naar CPH. Ze serveren ontbijt, hebben sterke gingershots en lekkere bio appelsap. Niets voor niets zijn we hier twee keer teruggeweest voor ontbijt. Ik vond het vooral ook amusant om de locals binnen te zien komen lopen. Een dip in het kanaal en daarna ongegeneerd in je badjas koffie halen om deze in de zon aan de kade op te drinken.

Lekker joh!

Scroll Up
Translate »