Mijn consults over Duitsland en Spanje

Naarmate ik langer in het buitenland woon, krijg ik steeds meer de opmerking: wauw je doet het allemaal maar Sas, daar is wel lef voor nodig. Net hoorde ik het weer: jeetje, wat ben jij avontuurlijk – HEERLIJK. Mijn vuurtje werd voor de zoveelste keer aangewakkerd en gezien mijn schat aan jarenlange ervaring, heb ik besloten om consults te gaan geven.

Over wat?

Over mijn ‘reizen’ naar en door Berlijn en Barcelona. Ik kan UREN kletsen over al mijn ervaringen, wat ze me gebracht hebben, maar ook wat mijn struggles zijn geweest. Het is tenslotte niet allemaal zo perfect als social media doet vermoeden.

Wat bied ik aan?

In de aanbieding heb ik 45 minuten van mijn tijd en ontelbare verhalen, informatie en anekdotes over de twee steden waar ik levenservaring heb opgedaan: Berlijn en Barcelona. Daarbij heb ik ook in Osnabrück (DE) gewoond en woon ik nu in een stad 40 minuten van Barcelona, dus voor algemene Duitsland en/of Spanje-kennis en ervaring kun je ook bij me terecht. Tel uit je winst!

Voor wie zijn mijn consults?

De serieuze dromer, de persoon die het leven bij de lurven wil grijpen en hun buitenlandavontuur van de grond wil krijgen. Die net als ik in 2014 op het punt staat, halverwege de ladder hangt of juist een beginnende spark voelt met: ik wil naar het buitenland – hoe doe ik dat?

Wat ik niet ben is een VVV voor waar je de lekkerste sangria of bockwurst kan eten of drinken. Daar zijn andere bronnen voor.

IK neem je aan de hand, en leid je van de gebaande paden af zodat jij de laan in kan die JIJ wilt, die bij jou past. Ik adviseer je wat je kan doen, en vertel je alle over hoe ik het destijds heb gedaan.

Zelf ben ik altijd heel benieuwd naar beweegredenen van anderen, plus: ik had in 2014 graag een Sascia aan mijn zijde gehad.

Zelf heb ik tijdens mijn HBO-opleiding uren in het International Office van de Hogeschool van Amsterdam doorgebracht. Ik wilde een uitwisseling met het buitenland, en ook een buitenlandstage. Dat is allebei niet gelopen zoals ik het voor ogen had, maar 1 ding heb ik altijd gezegd:

Goed, dan kies ik nu voor Nederland, maar na mijn studie ben ik weg!

Naar Berlijn wilde ik, en ook daar ben ik via omwegen gekomen ook. Maar ik heb het wel gedaan, en dat gun ik jou ook.

Alles wat jij nu voelt (zitten waarschijnlijk een hoop dingen bij die je ook tegenhouden), heb ik ook gevoeld.

Enige verschil is dat ik er doorheen ben gebroken en jij je er (nog) door laat tegenhouden.

Je hebt vast 100 vragen en stelt het uit om ze aan iemand voor te leggen.

Stop right there and boek je consult met mij.

Uniek aan mij is dat ik eerlijk ben. Zullen anderen ook best zijn, maar meestal zie je op socials (de plek waar je mensen vindt die geëmigreerd zijn) alleen de leuke momenten. Bij mij vaak ook hoor, maar als je me spreekt – zal ik je vertellen hoe het allemaal is gelopen.

Het ene verhaal is het andere verhaal niet, en laat je ook – zeker door socials – niet tegenhouden door ‘het perfecte plaatje’ daar in het buitenland. Overal zit een verhaal achter, als mensen slagen, dan doen ze daar iets voor!

Er is ALTIJD een weg als je echt wilt. Mijn enige focus was destijds: ik wil naar Berlijn verhuizen. Wat moet ik daarvoor doen?

Ik vond een baan, gebruikte dat als spreekwoordelijke liaan om van Haarlem naar Berlijn te zwieren, ik had een paar honderd euro en ik ging. Nooit heb ik spijt gehad!

Echt, come and talk to me – lass uns mal drüber quatschen (ja, ik spreek ook vloeiend Duits) en ik weet zeker dat je wijzer bent aan het einde van ons gesprek!

Zo unglaublich zonde als je blijft zitten waar je zit uit angst voor het onbekende. En als je nu denkt: pff, Sascia heeft makkelijk praten met al haar ervaring. Die ervaring is vergaard doordat ik 1 beslissing heb genomen en niet terug mijn comfortzone in ben gekropen toen ik het knettermoeilijk had.

Ik weet dus hoe het is om op te willen geven, er klaar mee te zijn. But what can I say: mijn liefde voor Berlijn was/is te groot.

Benieuwd naar mijn verhaal waar jij inspiratie en motivatie uithaalt om zelf je droom waar te maken? Dan spreek ik je graag!

Zo, genoeg van mijn kant. Nu ben ik benieuwd naar jou!

Boek hier een tijd en datum voor een consult over Berlijn

45 minuten lang mag je mij het hemd van het lijf vragen over Dickes B aka Berlijn.

Nah – meteen doen, want ik ben nog gezellig ook ;).

EUR 35,00

Destijds had ik geen mensen die me het hoe en wat precies konden vertellen, en tóch nam ik de stap. Emigreren naar Berlijn is dan ook dé stap in mijn leven waar ik het meest trots op ben.

Was het allemaal glitter and glamour, met direct een mooi appartement en een goede baan? Absoluut niet, daar ga ik niet over liegen, want ik heb nogal wat voor mijn kiezen gekregen. Net als de meeste mensen, maar dat zie je niet op social media. Gevolg: de lat lijkt zo hoog te liggen en jij waagt de stap niet.

Er zijn zoveel manieren om het buitenland te ervaren, en ik help je er graag bij!

Na mijn consult:

  • Weet je wat je moet doen om je droom werkelijkheid te laten worden
  • Heb je een realistische kijk op (tijdelijk) verkassen naar Berlijn
  • weet je met welke tegenslagen je te maken kan krijgen (let’s keep it real)
  • snap je beter hoe het voelt en werkelijk is om ergens te blijven en je draai te vinden
  • Weet je waar jij ongeveer kan zoeken naar een baan (ben ik ook een consult over aan het bouwen)
  • Help ik je aan een breder netwerk, want 4,5 jaar creëert uiteraard een groot netwerk en netwerk IS alles
  • Zie je in dat JIJ DIT OOK KAN

    JOUW DROOM IS VEEL DICHTERBIJ DAN JE DENKT
Scroll Up
Translate »