Sightseeing Kopenhagen

The Mermaid

Gut ja, dé bezienswaardigheid van Kopenhagen. Toen ik 15 was, bezocht ik Denemarken voor een uitwisseling met de MAVO, en was ik even in Kopenhagen. De Zeemeermin had ik echter nog nooit gezien, behalve op TV bij Bassie en Adriaan ;). Hier wilden we dus heen. Moet zeggen dat we er niet bewust naartoe zijn gereden, maar die dag fietsen huurden, begonnen te rijden en ineens dachten: wacht even, hier zit de haven, dan is de Zeemeermin hier vlakbij. We zijn erheen gereden om het vol te zien met toeristen die een voor een hun leven waagden om de stenen omlaag te klimmen naar het beeld van Hans Christian Andersen.

De Zeemeermin is klein, het is een standbeeld, dus heeft niet heel veel om het lijf, maar het is wel iets wat bij Kopenhagen hoort natuurlijk.

Persoonlijk vond ik het op foto’s en ansichtkaarten altijd een beetje eng. Zo’n kil beeld bij dat open water. Maar laten we wel wezen: in de realiteit, tenzij je er om 5 uur ’s ochtends bent, heb je altijd een bak toeristen op de foto. Wij hebben dus niet eens de moeite gedaan, was gewoon hopeloos.

Royal Library

Nog zoiets waar we volledig random langskomen. WE besloten te gaan lopen en kwamen uit bij een prachtige tuin. Dit bleek, toen we eruit liepen en een bordje zagen, de Royal Library te zien. Blij dat we er per toeval in zijn gelopen, want ik ben geen type die gebouwen bezoekt op een stedentrip.

Scroll Up
Translate »