Hier moet je zijn in Vilanova i la Geltrú

Hi, ik ben Sascia en ik woon sinds september 2022 in Vilanova i la Geltrú. Vilanova is een prachtig kustplaatsje op zo’n 45 minuten treinen vanaf Passeig de Gracia (centrum) van Barcelona.

Waar ga je naartoe in Vilanova i la Geltrú?

Een van de beste keuzes die ik in de afgelopen 5 jaar heb gemaakt is van Barna (Barcelona), naar Vilanova verkassen. De ruimte die we hier (nog) hebben, de brede stranden, vriendelijkheid op straat, betere huizenprijzen – heerlijk. Vilanova is natuurlijk een stuk kleiner, maar daardoor ook zoveel gemoedelijker.

Best of both worlds, want zoals ik zei sta ik, als ik wil, alsnog binnen een uur in Barcelona. Sitges zit om de hoek en qua shopping (waar ik gek op ben) is de keuze ook reuze. Daarbij zit ussen Barcelona en Vilanova i la Geltrú, Viladecans, waar je een outlet vindt.

Hier moet je zijn in Vilanova i la Geltrú

Aangezien ik hier inmiddels al bijna 6 jaar kom, heb ik mijn weg aardig gevonden en neem ik je, met deze cityguide, mee door ‘mijn’ stad (en een toefje Sitges en Viladecans). Kortom: ik leid je langs mijn favoriete plekken, en daar komen uiteraard telkens nieuwe plekken bij.

Let’s go:

Hotels:

Als je naar Vilanova afreist, kan dat of met de trein/bus vanuit Barcelona, maar wellicht heb je zin in een weekend of in ieder geval een nachtje. Dan heb ik hier wat fijne hotels voor je verzameld.

Na een nachtje slapen, of uberhaupt ’s morgensvroeg (en wellicht na de lunch) heb ik hier de adresjes verzameld voor de koffieliefhebbers.

Restaurants:

Als je iets goed kan in Vilanova, is het eten. In het centrum, aan het strand, buiten het centrum en zowel in Vilanova als in La Geltrú. Die laatste is het oude centrum, waar een aantal parels zitten. Zin in een goede lunch of lekker diner? Klik snel door naar de restaurants!

Koffie:

Hier vind je de fijnste koffiebars van Vilanova i la Geltrú. Spanje mag dan geen typisch koffieland zijn, maar steeds meer mensen van buitenaf trekken naar Vilanova en delen hun kennis. Zie hier ‘onze’ koffiebars in deze cityguide Vilanova i la Geltrú.

Winkelen:

Een van mijn favoriete hobby’s is winkelen. Het allerliefst in de uitverkoop, omdat ik er zo van kan genieten als ik een parel voor wat minder poen vind. Ik ben ook gek op outlets, maar die hebben ze niet in Vilanova. Wel in Viladecans (dat ligt tussen Barcelona en Vilanova in).

Anyway, Vilanova is uiteraard geen Barcelona qua winkelaanbod, maar voor de grootte van de stad zijn er leuke winkels. Ik heb mijn favorieten hier voor je op een rijtje gezet. Shop ze!

Oh, ik mag het eigenlijk niet zeggen als officieel inwoonster van Vilanova, maar voor fijne schoenen pak je 7 minuten de trein vanuit Vilanova, en bezoek je het nabijgelegen Sitges. Daar vind je Panella Shoes en ik ben groot fan. Lees hier waarom!

Ook is Sitges de plek waar Bloom Coffee begon, dus dat is ook zeker een bezoek waard.

Bars:

Was het vroegâh tof om naar een club, of in mijn tijd discotheek te gaan, nu geniet ik er persoonlijk meer van om wat te gaan drinken. Eerst lekker eten en dan een drankje doen in één van de bars die Vilanova i la Geltrú rijk is. En dat zijn er een hoop. Net als restaurants barst deze stad uit haar voegen van de bars.

Nogmaals: ik ben samen met een local die een bepaalde smaak heeft, en hij heeft mij kennis laten maken met al zijn favorieten. Toeval wil dat ik dat lijstje heb overgenomen, en nu speel ik het lekker door aan jou. Scheelt jou weer een misser als je ’s avonds (of overdag natuurlijk) onderweg bent hier.

Voor alles in deze Cityguide van Vilanova i la Geltrú geldt: alles blijft in edit, aangezien er zaken wegvallen, maar ook weer opstaan.

Volg me ook op Instagram, waar ik je vaak ‘live’ meeneem.

Stay tuned y disfrutar!

Scroll Up
Translate »