Shopping in Vilanova i la Geltrú

Ik houd van shoppen en eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat Vilanova i la Geltrú veel biedt, behalve een shopwalhalla. Dat is een quote van me van een tijdje terug, en moet ik absoluut bijstellen, want ik ben toch best dol geworden op wat winkels hier.

Nee, het zijn er niet veel, maar ze zijn er wel.

En daarin moet ik mezelf eigenlijk ook corrigeren, want Vilanova heeft wel degelijk veel aanbod. Al helemaal in vergelijking met de rest van de (kleinere) omliggende steden. Ding is: waar ben je naar op zoek, in dit geval: waar ben ik naar op zoek.

Laat me je meenemen in een reisje Shoppen in Vilanova i la Geltrú:

Inditex is goed vertegenwoordigd

Net als (bijna) elke stad in Spanje wordt Inditex hier goed vertegenwoordigd. Wat? Inditex. Ja, kan me voorstellen dat het je niks zegt, maar Inditex is het imperium van Amancio Ortega aka de rijkste man van Spanje.

Onder zijn bedrijf vallen winkels als Zara, Massimo Dutti en Pull and Bear. Hij heeft het slim bekeken, want zo baadt hij zijn gefortuneerde billen in elke prijscategorie en biedt hij kleding voor iedereen. Vilanova heeft een Zara, Zara Kids, Pull and Bear, Stradivarius en Massimo Dutti.

Vorig jaar hadden ‘we’ ook nog een Zara Home, maar die heeft helaas plaats moeten maken voor een grote franchise van Apple.

Jammer wel, maar blijkbaar is daarvoor meer animo hier. Nu was Zara Home ook erg klein en had zodoende weinig aanbod.

Verder vind je, zeker aan La Rambla (de grootste straat die dwars door Vilanova loopt), allerhande standaard winkels als Women’s Secret en Calzedonia. Eigenlijk wat je overal tegenkomt.

Ook zitten er veel typisch Spaanse, lokale zaakjes waar dan geinigerwijs (ja, dat is een nieuw woord) mijn schoonmoeder wel naar binnen gaat. Zij kent dan zo’n zaak omdat ‘ie er al jaren zit en ze de eigenaresse kent. Dat werk. Onze dochter had sokken nodig en waar wij dan naar Zara Kids gaan, schuift mijn schoonmoeder zo’n rechttoe rechtaan lingerie/sokkenzaak binnen.

Een zaak met weinig jeu, waar alles nog in dozen uitgestald staat en waar je naar binnen gaat, en aan de verkoopster vraagt of ze dit en dat hebben? Een winkel waar ze alle ins and outs van alle items kennen, zoals we dat in 2023 nog maar weinig zien.

Logisch, in grote ketens werken zoveel mensen en klanten weten waarvoor ze komen – er is geen productkennis meer nodig.

Favoriete modeboetieks

Er zijn een aantal boetieks die ik regelmatig bezoek, en ik heb ze gecategoriseerd, omdat het er toch meer waren dan ik dacht.

Lees hier verder voor:

Premium boetieks in Vilanova i la Geltrú

Kinderboetieks in Vilanova i la Geltrú

Scroll Up
Translate »