Schoenen shoppen in Sitges – Pañella Shoes

Ja, officieel is dit een cityguide Vilanova i la Geltrú, maar ach, we doen eens gek. Sitges ligt vlakbij Vilanova, en deze zaak heeft nu eenmaal heerlijke merken. Dus vind ik dat deze erbij hoort. Hier ga je schoenen shoppen in Sitges- Panella Shoes.

Ik ben gek op winkelen. Of het nu is om gewoon rond te kijken en inspiratie op te doen, schatten te graven in een outlet, of daadwerkelijk iets te kopen.

De afgelopen tijd was er niet echt ruimte om te winkelen, en eerlijk gezegd slaag ik in winkels ook niet heel vaak. Totdat ik afgelopen zondag toevallig in Sitges liep voor een familie-ding en deze winkel tegenkwam!

Ik had ‘m wel eerder gespot, ben er ook weleens naar binnen geweest, maar heb nooit iets gekocht.

Pañella Shoes is de naam en ze hebben me toch heerlijke merken!

Ik werd letterlijk naar binnen gezogen door deze beauties in de etalage:

Schoenen shoppen in Sitges - Pañella Shoes
Mireia Playa, vegan boots. Bron: www.panellashoes.com

Letterlijk op slag verliefd op de kleur, en het is dat we door moesten (we waren met familie), maar toen de boel waarvoor we kwamen klaar was, ging ik terug naar de winkel.

Surprise surprise, ik liep NIET met dit paar naar buiten.

Allereerst omdat het nu nog gewoon veel te warm is voor laarzen, en ten tweede: omdat ik al een paar had gekocht en ik het een beetje too much vond om nu ineens 2 paar schoenen voor mezelf te kopen.

Deze appreciation post voor Pañella Shoes komt heel spontaan, en voornamelijk door de leuke service van de verkoopster. Ik kwam die winkel binnen en vertelde haar hoe enthousiast ik werd van de prachtige, nieuwe collectie (doe ik normaal nooit zo in het Spaans, maar het zorgde wel voor interactie!) Ik kwijlde bijna over een paar nieuwe schoenen van United Nude heen. EUR 300 geloof ik, maar O MIJN GOD.

United Nude, nieuwe collectie. Bron: www.panellashoes.com

5 minuten nadat ik binnen was, en mijn vriend me maar even achterna kwam, wees ik hem op dat paar schoenen en zei dat die absoluut mijn kast in moesten deze winter.

Uiteindelijk kwam ik erachter dat er nog een ruimte in de winkel zat, vol met het merk Castañer, echt traditioneel Spaans in allerlei soorten en maten. Eerst pakte ik een paar espadrilles eruit, deze:

Castaner, sale – www.panellashoes.com

Maar de maat 39 was me te krap, en maar goed ook, want ik zag een paar sleehakken waar ik hard voor viel. Heb altijd al zo’n paar willen hebben, maar heb ze eerder gepast van het, ook Spaanse merk, Toni Pons en die 39 was me VEEL te klein. Ik heb een vrij brede voet en Toni Pons valt enorm klein (voor mijn voeten dan).

Hoe dan ook, de verkoopster zag dat ik de espadrilles verkeerd om mijn poezelige voetjes knoopte, dus schoot me te hulp. Tijdens het aantrekken vertelde ze een heel achtergrondverhaal over Castañer, waar het allemaal gemaakt wordt, over de ontwerpster en het feit dat Castañer ook samenwerkt met fashion designers.

Verhaal achter Castañer

Het viel me ineens in dat ik inderdaad vorig jaar een samenwerking tussen Paul Smith en Castañer voorbij zag schieten, maar goed, ik vond de espadrilles een tikkie te duur. Desalniettemin vind ik die samenwerkingen supertof, en helemaal leuk dat zo’n verkoopster zo in haar verhaal zit.

Deed me denken aan de tijd dat ik zelf in de winkel stond bij Fred de la Bretoniere in Haarlem. Ik sprak zelf ook altijd zo gepassioneerd over het ontwerp van de schoenen, en waarbij je de schoen kon dragen etc. Superleuk!

En over die schoenen, ik was blij verrast. Ze zijn enorm comfortabel en je voelt je direct gekleed. Heel fijn!

Daarom vroeg ik vrij snel de tweede en besloot ik ervoor te gaan. Ze waren in de sale, ik rekende EUR 79 af en liep heel erg blij naar buiten.

Schoenen shoppen in Sitges - Pañella Shoes

Echt supertoffe zaak, ik kom zeker terug! (en heb net die blauwe laarzen online besteld – plus schoenen voor mijn vriend, dat dan weer wel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up
Translate »