Ik bestelde Sandro en Maje bij The Outnet en dat ging zo

The Outnet is de outlet van designerwebshop Net a Porter. Hier vind je allerlei merken, maar dan ‘vriendelijker’ geprijsd. Du moment heb ik een aantal dingen in mijn winkelmandje zitten. Ik bestelde Sandro en Maje bij The Outnet en dat ging zo:

Ik bedoel: het is nog steeds duur hoor, maar wel vriendelijker geprijsd dan als je het voor de volle mep betaald. Weet niet precies wat de criteria zijn om als kledingstuk op The Outnet terecht te komen, maar volgens mij zijn ze hartstikke on-trend. Ik moet zeggen dat ik het playsuit en de groene blazer ook in de outlet in La Roca Village (designer outlet net buiten Barcelona) heb zien hangen. De groene blazer heb ik zelfs gepast, maar mijn dochter had het niet naar haar zin, dus ben de winkel uitgelopen en heb de blazer laten hangen.

Blazer, Maje

Nu ik ‘m hier weer tegenkom, is het erg verleidelijk om ‘m te kopen. Volgens mij is ‘ie hier nu iets goedkoper ook. Ik heb geen goed zittende blazer meer, want mijn lichaam is nu eenmaal verandert na de zwangerschap. Dit is een toffe kleur, hij is double-breasted – heeft een dubbele rij knopen – en dat zie ik niet vaak voor een fatsoenlijke prijs. Een blazer mag een investment piece zijn. Goedkoop is duurkoop in mijn beleving. Liever heb ik 1 goed stuk dat de eerstkomende 5 jaar meegaat, dan een blazer die goedkoop is, maar slechts een paar weken tot een seizoen meegaat.

Short, Sandro

Qua shorts zit ik ook ‘short’, als in: ik heb geen goede basics meer. Momenteel hangen er 3 shorts in de kast: allemaal vorig jaar gekocht, oftewel in de eerste zomer na mijn bevalling. Het valt me op dat ALLE kleding die ik vorig jaar zomer (na mijn bevalling) heb gekocht, nu niet meer lekker zit. Of het is te groot, of het is een model wat ik destijds een goed idee vond en ik nu denk: what was I thinking? Nu vind ik weinig mooi meer. Ik weiger om in te grote dingen te lopen, of om iets aan te trekken waarin ik mij niet helemaal goed voel, dus tijd voor nieuw.

Momenteel zie ik het per kledingstuk even aan: is het juist fijn dat het wat wijder valt? Kan ik het beter wegdoen, omdat het net lijkt alsof ik een zak om heb en doet het me geen goed?

Kortom: tijd voor nieuwe shorts!

Jeans short

Deze klikte ik mijn winkelmandje in om precies dezelfde reden als hierboven: groot tekort aan shorts. Ik merk dat ik me fijn voel in shorts. Zeker nu ik weer frequent sport, en dus weer wat fijner in mijn lichaam zit, is het tijd voor aanvulling. One can never go wrong with denim shorts, dus deze beslissing was snel gemaakt!

Playsuit, Maje

Een Franse maat 40 is een gokje geweest, maar 42 was er niet meer. Ook dit item zag ik in La Roca Village en vond ik erg vrolijk. Ik ben fan van jumpsuits en playsuits, omdat ik dan in één keer klaar ben. Het is praktisch, de modellen staan me vaak goed, ik ben snel klaar en voel me er goed in.

De reviews

Ik zal maar direct met de deur in huis vallen: ik heb alles teruggestuurd. Behalve de linnen shorts van Sandro. Ik stuur liever niet zoveel terugsturen, maar vind het tegelijkertijd ook erg fijn dat de optie er is. Plus dat The Outnet een retourlabel in het pakket erbij levert. Geen gezeik met online retoursystemen en uitprinten. Anderzijds is het natuurlijk wel slecht voor het milieu. Als er in elke verpakking een label zit dat veel mensen weggooien, kost het heel wat bomen. Anyway, ze zullen er goed over nagedacht hebben.

Blazer, Maje

Hoewel ik dacht dat dit hetzelfde exemplaar was als dat ik had gepast in La Roca Village, zat deze niet mooi. Bovendien leek het alsof er een knoop ontbrak. Zal niet het geval zijn geweest, maar als iets niet perfect zit en ik er niet spontaan van ga kwispelen, dan gaat het terug. Heel erg zonde, want LOVE de couleur!

Shorts, Sandro

Prachtig, licht materiaal, maar in eerste instantie een twijfelgeval. Vond de denim shorts leuker en toegankelijker totdat mijn vriend me erop attent maakte dat de linnen shorts een mooiere fit heeft. De kleuren zijn eens wat anders, de shorts sluit hoog in de taille, heeft een stoffen riem en na ‘m nog een keer te hebben gepast, besloot ik ‘m te houden.

Playsuit, Maje

Ja lieve mensen, ik wist het al van tevoren: te klein. Ik kreeg mezelf erin, maar had moeite om eruit te komen. Ik had het ook gewoon kunnen weten, maar wilde het proberen. Franse maat 40 waar mijn heupen nét in konden. Het zat niet megastrak, maar wel zeer oncomfortabel en de zittest heb ik sowieso maar niet gedaan. Mijn bovenlijf had het prima gered, maar ik heb nu eenmaal heupen (denk dat mijn heupen ook iets breder zijn geworden door de zwangerschap) en die houden er niet van om ergens ingepropt te worden.

Jammer, maar helaas.

Denim shorts, Maje

Superleuk ding en eens even iets anders dan een rechttoe rechtaan Levi’s short. Niet dat ik die ooit heb gehad, maar zeg je short, denk je toch vaak aan Levi’s (ik althans wel). Zat goed, sloot mooi aan van boven, hoog in de taille, taille riempje, maar de pijpen lopen zo uit. Het zag er gek uit toen ik ‘m aanhad. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik in eerste instantie enthousiast was, maar mijn vriend zei dat het er raar uitzag van anderen. Alsof ‘ie verkeerd afgeknipt was. Bovendien is ‘ie ook erg kort. Nee, ik voelde me er niet 100% mezelf in.

Dus weer terug met de doos.

Dikke pluspunten voor The Outnet dat ze een ophaalservice hebben, dus je niet met je zware doos naar een postpunt moet. Ja, vind ik echt heel erg fijn, daarmee kom je de klant erg tegemoet. Ik wist het niet vantevoren, maar het werd aangegeven toen ik mijn items voor retournering opgaf. Ik meen dat de koerier binnen een uur zelfs al voor de deur stond. Was echt megasnel geregeld!

Niet het meest milieuvriendelijke, maar nu ik weet dat er gratis retournering én een pickup service is, ben ik geneigd vaker te bestellen. The Outnet vraagt trouwens onder de EUR 300 (waar ik dus boven zat), wel verzendkosten. Afhankelijk van waar je woont neem ik aan.

Al met al was dit, ondanks er maar 1 item bij me is blijven plakken, een zeer goede ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up
Translate »