Hotels in Vilanova i la Geltrú

Een kort, maar krachtig lijstje, want Vilanova is relatief klein en barst daardoor niet bepaald uit haar voegen van de hotels.

Op deze pagina vind je een lijst met hotels, en ik zal ze kort toelichten. Ik woon er tenslotte en dat is altijd een eerlijkere recensie dan van een boekingsplatform die slechts goede reviews doorplaatst.

Daar gaan we:

1. Solvi Hotel

Ik gooi ‘m er meteen in: Solvi Hotel is adults only.

Vind ik een goed concept, ook al heb ik een dochter. Eigenlijk speel ik hier vals, want ik heb nog nooit in dit hotel geslapen. Het sprak me nooit zo aan, omdat het geen zwembad heeft. Ja, het zit aan de boulevard, dus pal voor het strand, maar ik ben geen strandmens. Althans, niet in de zomer. Ik houd van het strand om met mijn hond te wandelen, of zelf te mediteren en lekker pootje te baden.

Tegenwoordig wil onze dochter ook de zee in, dus spelen we samen, maar echt een duik nemen doe ik veel liever in het zwembad. Zoals gezegd heeft Solvi geen zwembad, en geniet het daarom dus niet mijn voorkeur.

Zoek je een hotel in Vilanova i la Geltrú? Ik heb er 5 voor je!
Solvi Hotel, Vilanova i la Geltrú

Solvi verdient wel een mention, omdat we laatst het dakterras hebben ontdekt en dat vond ik fantastisch. Op vrijdag en zaterdag is het hier feest en heel gezellig. De vrijdagavond staat in het teken van 70’s en 80’s en dat is helemaal mijn ding. Bovendien serveren ze Alhambra (mijn favoriete biertje) en Aperol Spritz.

Ze hebben lekkere plekken om te zitten, het uitzicht is top én je kijkt zo op het zwembad van het naastgelegen Hotel Ceferino.

Waar?

xx

Hoe kom je er?

xx

Over dat hotel gesproken, komt ‘ie aan:

2. Hotel Ceferino

Volgens mij een van de oudste hotels in Vilanova. Ceferino is een instituut, Ceferino is een begrip, en daardoor is Ceferino niet bepaald een hip hotel. Ik heb er nooit geslapen (we hebben het overwogen toen we in 2020 wilden gaan trouwen), maar het is er niet van gekomen.

Zoek je een hotel in Vilanova i la Geltrú? Ik heb er 5 voor je!
Hotel Ceferino, Vilanova i la Geltrú

Waar ik wel goed mee bekend ben, is hun terras. Hun enorme terras. En hun bar, die hebben ze ook en ik vind ‘m enig. Lekker ouderwets met brede fauteuils en goede drankjes. Geen hippe bedoeling maar, maar wie wil er hip?

Mocht je wél hip willen, kun je terecht bij Bloom Coffee (ook aan de boulevard) en Restart Coffee (centrum), maar daar kun je niet slapen.

Ceferino staat bij mij bekend om de prachtige bougainville struik op de voorkant van het gebouw, boven het logo van het hotel. Eronder hebben ze een terras gemaakt met heerlijke banken en daar zitten is een genot. Enige minpunt is dat ze geen benul hebben hoe ze Aperol Spritz moeten maken, maar dat heeft vast iets met het niet-hip gehalte te doen.

Hotels in Vilanova i la Geltrú

Daar een beetje zitten, drankje in je hand, muziekje erbij en mensen kijken: ik kan het uren doen.

Overigens heeft Hotel Ceferino wel een zwembad en best een behoorlijke, maar daar mag je – logisch – alleen in als gast. Ik heb het ze eens gevraagd, of je, als je komt lunchen of whatever, je ook een duik mag nemen? Het zwembad is namelijk bijna altijd leeg en ik krijg ontzettende duikneigingen van een leeg zwembad, maar het antwoord was nee. Niet toegestaan, alleen mét boeking.

Ik zeg: gaat dat boeken!

Waar?

xx

Hoe kom je er?

xx

3. Atenea Apartments

Ja gut Atenea, in de zomer van ’69 2019 waren we frequente gasten van dit appartementencomplex. Voornamelijk dankzij hun immense zwembad. Het is een groot complex, met basic kamers. De laatste keer dat we er waren, vond ik het ietwat TE basic, voor het tarief wat ze nog vroegen. Komt denk ik doordat een deel van het complex gerenoveerd is, en een deel nog in wat oudere staat is.

Ik vond onze kamer enorm steriel (lees: alles wit en grijs) en het deed me heel erg denken aan een bejaardentehuis. Gewoon totaal geen sfeer. Waar dit enorm negatief klinkt, hebben ze ook andere kamers die dus, volgens mij, gerenoveerd zijn en een stuk frisser ogen.

Alles wat je nodig hebt, zit erin, maar verwacht geen lekkere badspulletjes or such. Je moet hier wel alles zelf meenemen, behalve handdoeken en badjassen, die liggen in de kast.

Een lekker bed hebben ze wel, en kamers op de begane grond hebben een terras. Helaas hadden we tijdens ons laatste bezoek gewoon dikke pech, want er liep ook nog een zwerm mieren over ons terras en later de badkamer.

De service is er goed

Complimenten voor de schoonmaakster: toen ik haar dit aangaf, kwam ze direct aanlopen met een spuitbus! Dan kun je zeggen: ‘ja, dat hoort toch zo, we verwachten service’. Ik kan je vertellen dat ik in hotels ben geweest die minder gingen zweten van commentaar. Atenea is goed voor haar gasten!

Dikwijls hebben we dan ook nog een extra nachtje bijgeboekt als we er waren. Dan genoten we zo van het zwembad en de rust (dat heb je gewoon niet in Barcelona) en vonden we het jammer om weg te gaan.

Atenea zit net in een zijstraat van de boulevard, maar 3 minuten lopen vanaf de entree en je loopt op het strand. Ze hebben kamers met zeezicht, en je kan er ontbijten. Echter raad ik je aan om lekker een kamer te boeken, en je ontbijt bij Bloom Coffee aan de boulevard te genieten.

Vooral in de lente is dat fantastisch, omdat het dan niet zo klerig heet is als in juli en augustus. Dit stukje schrijf ik in september en het is gewoon nog immer 29 graden (het is niet meer leuk, houdt op met die hitte).

Zoek je een basic appartement, met heerlijk zwembad, ligweide -3 keer vallen van het strand. Dan zou ik lekker naar Atenea Apartments gaan.

Waar?

xx

Hoe kom je er?

xx

4. Marea Hotel

Hier zijn we regelmatig omdat een van mijn favoriete coffee bars Bloom Coffee hier zijn intrek heeft gedaan. Marea is een aparthotel zonder zwembad, waarmee ik verder geen ervaring heb. Precies, omdat ze geen zwembad hebben en dan heb ik geen interesse. Zoals ik het lees is Marea een prima hotel en ze doen het ook goed, als ik zie hoeveel mensen er komen zitten bij Bloom.

Van de week genoten we van ons ontbijt en hoorden we alleen maar internationals om ons heen. Grote kans dat ze – of van een ander hotel – of uit Marea kwamen zetten.

Marea Hotel, Vilanova i la Geltrú

Als we hier niet sinds een week zouden wonen, zou ik eens een nachtje boeken.

Waar?

xx

Hoe kom je er?

xx

5. Hotel Cesar

Dit hotel is ouder dan Metusalem zou mijn moeder zeggen. Klassiek, klein hotelletje mét zwembad en een tuin waar je kan ontbijten, lunchen und so weiter. Volgens mij hebben ze ook een ontbijtzaal/kamer, maar daar hebben wij nooit gezeten.

Inkijkje Hotel Cesar, Vilanova i la Geltrú

Je raadt het al: wij hebben er 2 keer geslapen, vanwege het zwembad, maar qua zwemgenot zou ik kiezen voor bovenstaande Atenea Apartments. Cesar is hartstikke prima, het hotel biedt alles wat je nodig hebt, maar het is wel oud (en soms, afhankelijk van de schoonmaakster, een beetje schmutzig).

Toffe is dat je kan kiezen tussen kamers met of zonder zeezicht én heel groot voordeel: je hond is welkom!

Waar?

xx

Hoe kom je er?

xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up
Translate »