De beste 9 van 2015

[:nl]

Zoals ik al zei op de intro pagina van mijn geliefde Modesk.nl, draait mijn digitale plek der creatie niet alleen maar om mode. Ik ben gek op allerlei aspecten in het leven en daar is mijn ‘Instagram-feed’ een mooie weerspiegeling van. Voor zover mijn Instagram-kennis reikt gaat het op dat platform ook vooral om het vastleggen van momenten, het delen van dingen waar ik van houd. Die mogen natuurlijk best een beetje knap vastgelegd worden, maar denk niet dat ik een uur sta te draaien voor de perfecte foto. Alle lof voor Almhof mensen die daar wel talent voor, en zin in hebben, maar bij mij is het gewoon zoals het is. Natuurlijk knal ik mijn geliefde Ludwig (een filter dus) er met enige regelmaat overheen, maar mijn foto’s hebben zeker niet allemaal dezelfde stijl of hetzelfde genre. En dat zou ook nergens op slaan, want mijn leven (weet je wel, dat fenomeen dat je ‘etaleert’ op Instagram) heeft ook niet altijd dezelfde stijl en daarbij ben ik zelf vaak zo veranderlijk als het weer dus @modesk.nl heeft ook elke dag of elke paar dagen een andere foto. Dat gaat van Fashion Week naar uitgaan, via ‘gewoon’ Berlijn-materiaal naar mijn hondje Luci. En aan onderstaande 2015bestnineonInstagram.com is wel te zien wat het meest geliefd was het afgelopen jaar. Alsof ik dat niet had verwacht.

Komt ‘ie:

  1. Allereerst een neon-installatie-ding (of hoe heet zoiets?) op een brug in Amsterdam. Ik maakte deze foto toen ik van Haarlem naar Oss treinde en een kwartier overstaptijd had in Amsterdam. Ik liep naar buiten, het was pitch black dus dit zag ik direct. Nu zal iedere Amsterdam bezoekende persoon hier ondertussen een foto van hebben, maar terecht toch! Ik kreeg er meteen een warm gevoel van en dus, hops: wereldkundig.
  2. De tweede schoot ik bovenop een heuvel in Volkspark Friedrichshain (Berlijn). Mijn fiets in bedwang houdende, de rem indrukkend zodat ik niet naar beneden zou lazeren en oh ja, ik had ook nog een ongeduldige mopshond aan m’n fiets. Ik stond daar, zag die Fernsehturm en dat licht en besloot dat dit een Kodak, juist ja, Instagram-momentje was. Als ik blij word van foto’s, worden vast meer mensen dat dus hupsakee.
  3. De derde is gemaakt tijdens een pre-fashion week party in Bikini Berlin. Benieuwd: lees het verslag hier. De cocktails waren feestelijk, de wand was apart en wanneer sta je nu op een rode loper? Dat bedoel ik!
  4. Nummer 4 is natuurlijk Luci. Die doet het altijd goed, zowel offline als online dus een kiek van die mops is altijd scoren. Haha, nee hoor. Ik denk echt niet: “Oeh, ik ga nu ontzettend een foto van dat kleine mopsenkontje online gooien, want dan sleep ik likes binnen.” Ik doe een Luci als ik zelf weer voor de 60.000 keer verliefd word op dat schattige mopsenkoppie en overspoeld word door aaaaaaah kijk dat nou zitten/lopen/kwispelen/bedelen/rennen – je snap het idee. Daar wil de wereld van meegenieten en daarom krijgt ze meermaals een plekkie.
  5. Dit was een mooi Zalando-moment. Ik werkte er als copywriter en het social media-team had paniek, want ze moesten iets pakkends/schattigs/weet ik veel wattigs hebben voor een campagne. Ik zat erbij (als in: bureau op dezelfde verdieping), keek ernaar en zei voor de grap: “Nou, zet je Luci toch op die dozen en maak je er wat leuks van, die trekt wel publiek hoor.” Tot mijn verbazing vonden ze het nog een idee ook en zette ik de – door heel Zalando en de wereld – geliefde mops bovenop een stel dozen. Weken erna was ik het eigenlijk alweer vergeten toen ik deze foto ineens op de officiële Zalando-Instagram zag verschijnen. Het mopsenbeessie kreeg 2.391 hartjes en ja, ik was trots, want het is wel MIJN kleine mopsenkind. (OK, we doen weer normaal!)
  6. Nou, drie Luci’s op een rij – had ik al gezegd dat ze het goed doet op Instagram? Deze maakte ik geloof ik mijn eerste dag binnen de muren van CrossLend in Berlijn. Er was geen plek dus we werkten (niet dat Luci er iets aan bijdroeg ofzo) in het hart van het bedrijf, de keuken! Geen bijzondere foto, maar Luci is gewoon schattig dus ik gaf deze foto een slinger richting mijn feed. Waarschijnlijk omdat ik een paar dagen niets had gepubliceerd en het dus wel weer eens tijd werd. Ja, dan wordt de mopshond gewoon gebruikt. Zo gaan die dingen.
  7. Número siete: de CrossLend Christmas party: feestelijk avondje met leuke mensen. Er werd hevig gefotografeerd, iets waar ik best een hekel aan heb, want ik ben niet goed in Sas, even lachen, kom even op de foto- momenten. Mijn beste foto’s zijn de spontane, waarop ik niet doorheb dat ik gefotografeerd word en dus niet hoef te lachen. Leg mij vast in een onbevangen moment en je krijgt de mooiste foto. Ja, dat zeg ik van mezelf – het is gewoon de waarheid.
  8. Dan een random-foto in mijn straat in Berlijn. Dit is er typisch eentje in de categorie kijk nou toch, ik woon hier, is het niet nog steeds f*cking onrealistisch?! Zo’n enorm in het moment- foto. Niks bijzonders, althans niet voor de buitenwereld, maar wel voor mij. Voor degenen die het niet weten en er benieuwd naar zijn: ik had al sinds 2006 Berlijn-kriebels en ben er in juli 2014 gaan wonen. Er was een kans en die greep ik met de gedachte “als ik het nu niet doe, komt het moment nooit meer.” Berlijn is een hele drukke, fascinerende stad en ik besef me maar al te vaak dat ik niet altijd in het moment zit. Ik ben eigenlijk altijd bezig met van alles – hallo, het leven dus, want ik ben niet meer op vakantie, ik woon er – en juist daarom zijn dit soort foto’s mooie wow, I seriously did it -realisaties. Geen idee wat de komende jaren gaan brengen en waar ik terecht kom, maar ik ben destijds mijn droom achterna gegaan en dat neemt niemand me meer af #trotsop. Tja, deze post gaat over Instagram dus daar horen die maffe hashtags in thuis.
  9. En dan last but not least, een vrij recente van het Luucement ja, daarmee bedoel ik Luci maar het beessie heeft gewoon 40.000 nicknames. Die foto komt niet helemaal goed over, maar het was schattig, ik vond het leuk en blijkbaar werd die mening gedeeld dus: foto! Het is niet haar mooiste, maar wel een mooi momentje.

En daar draait Instagram voor mij om: momenten. Absoluut geen perfect gestylde momenten, maar gewoon momenten uit mijn leven waarop ik trots ben, die bijzonder zijn, mooi of whatever zijn. Ik mag Modesk dan hebben en het vooral over mode hebben, mijn Instagram-feed bevat meer. En dat vind ik wel zo verfrissend eigenlijk.

Fijne jaarwisseling alvast, Liefs[:]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up
Translate »