Rise and shine – lekker opstaan in de 70’s

Ik vertel mezelf al jaren dat ik geen ochtendmens ben, maar de laatste tijd kom ik er toch wel achter dat: zolang ik mezelf dat blijf vertellen, ik nooit een ochtendmens word. Dus, daar komt de 5-4-3-2-1 Do it Anyway van Mel Robbins weer. Enigszins wakker? Hop, eruit.

Liefde voor muziek

Daar relaxed opstaan voor mij een stuk vlotter gaat met fijne muziek, slinger ik als eerste in de woonkamer de Sonos aan. Vanmorgen vlogen mijn vingers als automatisch naar Stumblin’ in van Suzi Quatro en Chris Norman. Tezamen met Heartache Avenue (andere band, waarover later meer) vind ik dit zo’n fijn opsta-nummer. Mijn vriend doezelt nog na, dus slaapkamerdeur dicht en rustig 5 keer op repeat. Eigenlijk gewoon op repeat totdat ik het zat word.

De rust in dit nummer, het geleidelijke, het lieve, maar toch de stevige beat van de drum (of welk instrument is het?) Ik vind het heerlijk. Daarbij komt dat ik Suzi Quatro altijd al een hele toffe, mysterieuze artiestennaam vond. En immer dacht ik: zo zal ze heus niet echt heten. Mijn muzikale 70’s hart maakt dan toch weer een sprongetje wanneer ik lees als dat ze werkelijk waar Loading Likes...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *