PICTURE THIS #4 – Mijn dagelijkse momentje Depeche Mode

Het is niet dat ‘ie percee mooi is. Het moge eigenlijk geen streetart genoemd worden, maar feit is dat iemand zijn brush heeft gepakt en besloot deze woorden neer te kalken. Kun je asociaal vinden (een beetje wel ja), maar ik ben degene dankbaar. Waarom? Enjoy the silence is mijn lievelingslied van Depeche Mode. Met een release in 1991 kan ik het nummer nét niet binnen mijn geliefde 80’s rekenen, maar soit.

Niemand weet natuurlijk of de kalker in kwestie hiermee naar Depeche Mode refereert. Het is namelijk ook wel een ding in Barcelona: silence. Of liever gezegd: iets waar de stad bar weinig van heeft. De stad is niet bepaald rustig. In tegendeel: Barcelona is zwaar overbevolkt, chaotisch, vies, luid en druk. Tot zover mijn promotiepraatje voor de stad waarin ik de 3,5 jaar aantik, haha.

MAAR (ja die zijn er ook), je hebt wel alles: bergen, zee, parken en shopping en cultuur. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat we dat allemaal niet (meer) zo vaak doen. Tja, door tante Cor (iedereen snapt wat ik hiermee bedoel, is het niet?) vermijd ik/vermijden we het liefst drukke plekken. Ha, dan kun je dus heel Barcelona afschrijven, behalve de residentiële wijken waar niets gebeurd. Maar daar gebeurt dan weer niks, dus daar ga je niet naartoe.

Lekker cirkeltje wel.

Enfin, het is niet per se mooi om naar te kijken, maar toch douze points voor het feit dat iemand ‘Enjoy the silence’ op een muur spuit. Het breekt zo lekker het straatbeeld, en herinnert mij direct aan Depeche Mode’s hit uit 1991.

Fun fact: het is zelfs het nummer waarop mijn ex me – tijdens een concert van DM – ten huwelijk wilde vragen. Ware het niet dat we tegen de tijd van het concert, ergens in december, alweer uit elkaar waren. Naar dat concert zijn we dus nooit gegaan, maar de gedachte was mooi. Daarvoor ook een oprechte douze points. En voor wie nu denkt: ‘douze points’ waar heeft ze het over?

Ik raad je ten zeerste aan om het Eurovisie Songfestival eens te Googlen ;). Sowieso dikke tip, want ZOVEEL leuke liedjes.

Mijn dagelijkse momentje Depeche Mode om de hoek in Barcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up
Translate »