Hoe ik begon met vroeg opstaan – 5 tips

Met Fields of Gold van Sting op de achtergrond heb ik net mijn eerste sessie Calm gedaan. Calm is een meditatie-app die al eeuwig op mijn telefoon staat, maar waar ik nooit naar heb gekeken. Ik heb een tijdje Headspace gebruikt, wat heerlijk was, maar ik had eigenlijk stiekem geen zin om ervoor te betalen dus ben gestopt met mediteren.

Nu ik echter sinds een maand een nieuwe fulltime baan heb, merk ik dat ik enorme behoefte heb aan tijd voor mezelf.

Sinds we in Barcelona wonen, zat ik de hele dag thuis, zonder job. Mijn vriend werkt wel al sinds 3 december fulltime en hoe wild mijn plannen ook waren om keihard te gaan Spaansen, heel Barcelona door te kammen op zoek naar de leukste toko’s – de realiteit was dat ik vooral veel thuis was, en erg moe. Er kwam weinig uit mijn handen en echt leuke banen met een fijn salaris zag ik ook niet. Sinds oktober werkte ik niet meer, dus de spaarrekening raakte ook leeg.

Dan kun je wel leuk winkel in, winkel uit gaan wandelen, maar als je eigenlijk niks leuks of lekkers kunt kopen, winkelt het toch een stuk minder prettig kan ik je vertellen.

Inmiddels heeft de situatie zich dus gewijzigd naar een huishouden van twee fulltime werkenden en ondergetekende die na 1 week dacht: tjezus, ik heb totaal geen space meer voor mijn eigen dingen. Daar werd ik chagerijnig van en de enige oplossing was: eerder opstaan.

Ik had dus een schop onder mijn kont nodig en op 3 januari gooide ik mezelf in Mindset Reset van Mel Robbins. Ik begon met de wekker om 6:30 uur en ben er niet meer mee gestopt

Zorg dat je iets hebt om naar uit te kijken

Doe iets productiefs

Neem een lekker ontbijtje

2 glazen water, thee en koffie

Korte workout (yoga)

Ga naar buiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up
Translate »