PICTURE THIS #9 – FILM NOIR – STREETART BARCELONA

Deze postte ik inmiddels alweer in januari op @modesk.nl

Aangezien we nu april schrijven, issie officieel oud te noemen. Ik vind ‘m alleen zo tof en indringend, dat ik toch maar even mijn archief in dook.

Dit piece of art trof ik aan naast het kantoor van mijn vriend in het centrum van Barcelona. Ik stond daar te wachten en ineens viel mijn oog op deze dame. Er allerlei gemengde gevoelens van krijgende, was dit weer een kwestie van ik moet deze fotograferen. Ik werd in die plaat gezogen en mijn gedachten sloegen compleet op hol.

Ik denk hier allereerst aan de mystiek van het film noir genre. De femme fatale die haar prooi verleidt. Deze dame weet precies wat ze wil en gehuld in sexy lingerie wacht ze haar man op. We kunnen ook de hele andere kant opgaan: ze is een dame van plezier die hard moet werken om rond te komen. Wat mij betreft spatten in ieder geval de sex, lust, verleiding, maar ook de power en sophistication eraf.

Deze plaat heeft de underground vibe die ik in Berlijn verwacht, maar madame is dus te bewonderen in een upscale straat in Barcelona.

Dit stuk streetart grijpt me, omdat ik niet precies weet hoe de artist deze plaat heeft bedoeld. Wat had hij in zijn hoofd toen hij z’n spuitbus pakte en besloot deze deur van juist van deze dame te voorzien? Was dit met voorbedachte raden, of wist hij juist heel goed wat hij deed.

Beetje dezelfde gedachte dus die deze dame bij me oproept.

Wat denk jij?

Wijn in PICTURE THIS #2 – FILM NOIR - STREETART BARCELONABarcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up
Translate »