Designer Outlet La Roca Village: waar moet je op letten?

Ik leer de laatste tijd extra om niet te oordelen, but don’t we all? Ik vind La Roca enig, maar wat ons wel tegenviel was de lunch.

Lunch

Wij gingen af op een mooi terras in het groen en een gezellige serre. Drankjes zijn drankjes, maar het eten was gewoon saai en prijzig. Het schijnt een ding te zijn dat eten en drinken in zo’n fashion village gewoon nooit lekker is? Net als op een vliegveld.

Beetje het Disney-effect: overpriced and just not good.

Verder moet je even opletten qua vervoer. Heb je een auto, dan heb je nergens wat mee te maken (note to self: get your driver’s license!). En algemeen gezien is het openbaar vervoer vanaf Barcelona ook top, MAAR:

LET OP, er zijn 2 verschillende bussen.

Vervoer

Bus 1: de officiele La Roca Express

Een is de ‘officiële’ La Roca Express – EUR 10 (koop ze online, scheelt 2 euro), mét tour guide (die de hele weg staat te lullen, maar zij moet ook geld verdienen), ruimere bus en ook nog met een 10% kortingscode via QR-code in de bus.

Rijdt op vaste tijden en stopt aan het einde van La Roca Village. Er staat een groot, blauw bord met bustijden en je wordt verwelkomd door en hostess – check hier!

Bus 2: Sagales – de ‘gewone bus’

De tweede is een bus van Sagales, geldt een aparte ticket (iets goedkoper, de bus is kleiner) voor en deze rijdt op andere tijden. Heb je een kaartje van de een, kun je niet met de ander reizen. Logisch ook, want het zijn twee verschillende bedrijven, maar dat wisten wij niet. Met andere woorden: wij gingen de mist in.

Wij kochten snel, op Barcelona Estació del Nord, waar de bussen vandaan vertrekken, online kaartjes via de website van La Roca Village. Helaas ging mijn betaling mis en hebben wij vervolgens kaartjes gekocht bij een automaat op het ‘perron’. Wij dachten ‘La Roca is La Roca’, maar kwamen bedrogen uit toen we naar de bus liepen.

Die bus was namelijk de officiele, terwijl wij hadden kaartjes hadden voor de ‘gewone’ bus.

De officiële vertrok om 14.00 uur (en later), en ‘de onze’ om 15.00 uur. Nu snapten we ook de afwijkende tijden in de automaat. We konden namelijk geen kaartjes kopen voor 14.00 uur en dat vonden we al raar.

Anyway, we kwamen er daar dus achter dat er 2 bussen rijden, en hadden geen zin in geouwehoer en wortel schieten op het station – dus 2 nieuwe kaartjes gekocht voor de heenweg in de La Roca-bus en ‘einsteigen, bitte’.

En toen merkten we het verschil

Voor de terugweg hadden we natuurlijk al kaartjes gekocht in de automaat, dus terug hebben we wel de ‘gewone bus’ genomen. Ook goed om te weten. De officiële La Roca-bus vertrekt vanaf een ander punt dan de Sagales-bus. Voordat wij ’s avonds weggingen hebben we dit extra gecheckt, want als we van punt A naar punt B hadden moeten rennen, hadden we de bus mooi gemist.

Designer Outlet La Roca Village: waar moet je op letten?

Even opletten dus!

Nu ik beide bussen heb ervaren, heb ik goed verschil gemerkt qua comfort, maar zou ik voor die 40 minuten busreis niet perse meer betalen. Wel vind het fijn dat ik nu überhaupt weet dat er 2 bussen rijden, want nu kan ik het jullie vertellen.

Tip: koop altijd kaartjes online, want het scheelt toch een paar euro. Mijn vriendin en ik kochten onze kaartjes voordat we de bus instapten, en betaalden een paar euro meer. Ja, had de tourguide ons ook kunnen zeggen: ladies, order online and it’s cheaper, maar zij zag een kans en greep ‘m.

Kan ik haar ook niet kwalijk nemen.

Vertrektijden

Wel, en dit is ook goed om te weten, moet je een tijdstip kiezen bij aanschaf van je kaartjes. Voor de heenweg hadden we 14.00 uur en dan is het ook de bedoeling dat je in die bus zit, en niet die van 16.00 uur. Deed ons erg denken aan de IC naar Berlijn (daar zit je ook vast aan een tijdstip). Voor de terugweg kozen we 21.00 uur. We hadden al de intentie om eerder terug te gaan, maar redeneerden dat ze heus niet moeilijk zouden doen. En dat deden ze ook niet toen wij om 19.00 uur instapten.

Wel hoorden we de buschauffeur (tercht) mopperen toen er in de 7 o’clock bus mensen stonden met een ticket voor de 5 o’clock. Tja, die konden wachten totdat alle 7 o’clocks in de bus zaten en toen mochten zij instappen.

Lees hier wat ik kocht in La Roca Village.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up
Translate »