Plotseling obsessed door Berlijnse band Von Wegen Lisbeth

Von Wegen Lisbeth. Hallo spuit 11, aangezien deze Duitse popsensatie uit 2016 (!) kwam mij dit jaar oktober pas ter oren. 

Geheel toevallig omdat het in de Discover Weekly van m’n vriend tevoorschijn kwam, en hij het lied ‘Wenn du tanzt’ aanslingerde om onze dochter rustig te krijgen. Ik was die dag niet thuis, dus zag het effect later, maar hij zei dat Laia begon te dansen (hoe toepasselijk ook!) zodra het lied speelde.

Ever since zetten wij ‘Wenn du tanzt’ op om Laia een momentje podium te geven. Kind gaat helemaal los op het lied, love it. Grappige is ook dat er geen ander lied is dat dit met onze kleine doet. Ze danst en beweegt vrij veel, maar zodra ze ‘Wenn du tanzt’ hoort laat ze alles vallen waar ze mee bezig is, slaakt een kreet en GAAT.

Tegenwoordig loopt ze dan ook naar ons toe, pakt onze handen en zegt ‘papa’, ‘mama’ – als in: jullie moeten meedansen!

Lekker kind.

Plotseling obsessed door Berlijnse band Von Wegen Lisbeth
Von S. Bollmann – Diese Datei wurde mit Commonist hochgeladen., CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=50689693

Voordat Laia het ontdekte geloof ik dat mijn vriend het een paar keer draaide, en ik het ook opsloeg in mijn eigen lijst. Het is gewoon een heel lekker nummer, en zoals dat gaat met liedjes die je ontdekt: klik je de artiest aan. Dan laat je eens een keer de player lopen, hoort het volgende lied van het album en zo hoor je steeds meer.

Ik stond er oprecht van te kijken dat Von Wegen Lisbeth indie-rock band uit Berlijn komt. Als je naar de lyrics van ‘Wenn du tanztz’ luistert, hoor je aardig wat Berlijn erin voorbij komen, dus daaruit was ik benieuwd waar die mannen eigenlijk vandaan komen.

En ja hoor: Berlijn.

Maakt het extra leuk, want ik heb 4,5 jaar in Berlijn gewoond en nu verbaast dat al deze nummers compleet langs me heen zijn gegaan! Afijn, ben in ieder geval blij dat ik ze nu heb ontdekt – pakweg 5 jaar later, but who’s counting.

Qua Berliner Musik ben ik overigens al jaren into Seeed. Ook niet alles hoor, ik heb zo mijn voorkeuren. Zo vind ik het nummer ‘Monsta’ van Culcha Candela (2007) ook helemaal heerlijk. Wat kan ik zeggen? Dat zijn allemaal herinneringen sinds 2011 en die liedjes zullen me altijd aan Berlijn en Leipzig doen denken. Berlijn omdat ik er woonde, en Leipzig omdat ik er rond 2010/2011 vaak kwam.

Maar nog even terug naar Von Wegen Lisbeth. Meestal spelen we eerst ‘Wenn du tanzt’ en loopt ‘ie nu verder naar de andere populaire nummers. Ik vind persoonlijk ‘Meine Kneipe’ en ‘Bitch’ erg lekker. Die laatste titel had ik liever anders gehoord en gezien, maar zo hebben ze het nu eenmaal genoemd.

Wenn du tanzt is gewoon Laia’s liedje, en ik denk dat ik voor ‘Meine Kneipe’ ga. LIEBE ES!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up
Translate »