Eén van mijn favoriete kinderkleding merken: Petit Oh! Barcelona

Een van de eerste, Spaanse, merkjes die ik tegenkwam toen ik zwanger was. Mijn dochter had, maanden terug toen ze klein was, bijna de halve collectie van Petit Oh. Hun beide winkels zitten hier praktisch om de hoek, of ja, die in Gracia zit hier 2 straten verderop. Hun andere in Galvany zit richting het Turo Parc. Laten daar nu mijn tandarts en één van mijn favo pedicures zitten – dus ik kom er vaak langs. Uberhaupt is die buurt, onder andere Carrer Santalo, een aanrader als je in Barcelona bent. Een buurt buiten de gebaande paden van toeristen, lekker rustig, mooie zaakjes, mooie straten, veel groen en locals.

Wat ik heerlijk vind aan dit merk is dat hun volledige collectie gemaakt is met pima katoen. Katoen staat er natuurlijk om het feit dat het een fijn materiaal is, maar dan moet je pima katoen eens proberen. Once you have tried, dan wil je niets anders meer. Zachter dan zacht en ook makkelijk met vlekken. Ooit maak ik zelf een capsule collectie T Shirts van pima katoen. Anyway, Laia’s eerste rompertje wat ze droeg was van Petit Oh, en hoeveel ze het ook heeft gedragen, ik zal het nooit wegdoen.

Een van mijn favoriete kinderkleding merken: Petit Oh! Barcelona
Vestido ‘Nala’ – Petit Oh Barcelona

Van overslagrompers had ik nooit eerder gehoord, maar toen mijn dochter klein was, kwam ik erachter hoe praktisch die dingen zijn. In plaats van alles over het hoofd, lekker om haar heen slaan en letterlijk ‘over’ haar lijfje slaan. Babytjes zijn zo kwetsbaar, vooral op hun hoofd, dus de overslagromper haalde ik bij Petit Oh! in 5 kleuren. Ze bevielen me zo ontzettend goed en de kleurtjes en printjes waren zo leuk (oude collectie) dat ik ze voor haar ben blijven kopen totdat ze een jaar (?) oud was.

Nu is ze 1,5 jaar en ik heb het idee dat overslagrompers er echt zijn voor de baby-categorie. Logisch ook, maar nog steeds: kom ik een leuke tegen (Soft Gallery heeft ook mooie zachte), dan neem ik ‘m vaak mee. Heerlijke stof dat pima katoen.

Petit Oh! valt me nu ineens in, omdat ze ‘sale’ hebben en ik mijn mandje heb volgeklikt met een paar jurkjes en Shirts. Zo in de zomer kom ik er ineens achter hoe weinig Tshirts mijn dochter heeft. Ze barst van de shorts, maar heeft maar iets van 5 T Shirts. De meesten zijn ook nog wit, dus ik blijf wassen. Tijd voor nieuwe dus!

Het merk is overigens Spaans. Een klein bedrijfje dat al 15 jaar aan de weg timmert. Volgens de eigenaresse die ik er eens naar vroeg, verkopen ze in meerdere landen, maar tot op heden ben ik ze nog nergens tegengekomen. Ik heb een aantal van Laia’s oude items op mijn Vinted-account staan, maar raad je zeker aan eens op hun website te kijken.

Ze hebben ook accessoires, eigenlijk alles dat je vooral nodig hebt als je net een baby hebt/het eerste jaar. Officieel maken ze kleding tot 8 jaar geloof ik, maar ik merk nu al: dat eerste jaar is qua kleding wel echt het allerschattigst.

Zeker als je voor het eerst moeder wordt, dan wil je gewoon alles hebben ;).

Waar?
Plaza Libertad, 14, wijk Gracia
Metro: Fontana L4

Mariano Cubí, 191, wijk Galvany
Metro: Diagonal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up
Translate »