Hier sliepen wij in Kopenhagen 2022 – COMWELL COPENHAGEN

Het hotel waar we verbleven. Was er toen mijn vriend het boekte (hij boekte Kopenhagen, ik boekte Hamburg) een beetje sceptisch open. Het liefst wil ik altijd in een schattig boutique hotel, maar hotels in de stad zijn prijzig, dus werd het deze relatief goedkope. Het bleek een goede keuze. Ja, het ligt wat verder weg, maar heeft een metrohalte (Orientkaj) vlak voor de deur (ok, je moet de straat uitlopen). Comwell Hotels ligt 4 metrohaltes verwijderd van Centraal Station en het centrum, dus top. Het hele havengebied is wel in aanbouw, dus verwacht geen leuke restaurantjes in de omgeving. Om dat op te lossen hebben we fietsen gehuurd zodat we snel overheen heen konden.

Toen wij er waren was er net een of andere Siemens-conferentie aan de gang. Hadden we niet helemaal verwacht, maar goed, beter dan 100 gezinnen met kinderen. Het is een hotel waar ‘van alles’ rondloopt. Zakenmensen, families, jeugd. Het is ruim opgezet, heeft een restaurant (al raad ik het eten niet aan), bar, vergaderruimtes, een mooie serre op de derde verdieping en een serre.

Over de kamer waren we ook te spreken. Ruime kamer, met een prachtige badkamer en grote ramen waardoor we vanuit bed de zonsopkomst en ondergang konden zien. Bizar tot hoe laat het in Kopenhagen licht blijft, uur of 22/23 uur wel. de zon komt ook al op om 4.30 uur en nu ben ik echt een frühaufsteher, maar dat is zelfs mij te vroeg.

Hier sliepen wij in Kopenhagen 2022 - COMWELL COPENHAGEN PORTSIDE

Minder punt vond ik (maar mijn vriend had geboekt en hier geen rekening mee gehouden), dat er geen Nespresso-apparaat op de kamer stond. Ik houd van mijn kopje koffie in de ochtend en dat kon dus niet. Ja, oploskoffie en daar doe ik niet aan. Achteraf gezien had het ook geen zin gehad, want als ik vroeg was opgestaan had ik mijn vriend en Laia keihard wakker gemaakt door het zetten van koffie.

Wel kun je naar de bar en daar koffie bestellen, maar we kwamen bedrogen uit: de cappuccino was niet lekker. Wij snappen niet wat het is waardoor hotels altijd shitkoffie en slecht eten serveren?

Goed, naar een hotel kom je om tot rust te komen, lekker te douchen en goed te slapen en die doelen zijn bereikt. Het bed was te zacht, maar niks is perfect. Wij vonden het al met al heel geslaagd en raden het hotel aan!

Allerbeste aan het hotel bleek later dat we echt om de hoek zaten van de wijk Nordhavn. Als je door alle bouw en constructie heen kijkt, zie je een leuke wijk (die mijn vriend ontdekte omdat we op zoek waren naar koffie). Over Nordhavn vind je HIER meer. Nadat we coffee place Original Coffee ontdekten – en vooral het uitzicht over het water, zijn we hier de rest van onze trip of ’s ochtends of ’s avonds tot vrij laat geweest.

Heerlijk!

FOTO ZONSONDERGANG

adres comwell hotels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up
Translate »