Dit viel mij tegen aan Hotel Sanders in Kopenhagen

Zodra we wisten dat we naar Kopenhagen wilden, ging ik op jacht naar hotels. Zoals eerder gezegd zijn de prijzen niet mals, en als je dan ook nog naar hippe boetiekhotels gaat kijken, tja – dan vraag je erom!

Hotel Sanders is een van de hotels die ik veelvuldig online voorbij zag schuiven. Scheen fantastisch te zijn en een van the places to be in Kopenhagen. Dit zei ik ook tegen mijn vriend die eveneens hotels aan het selecteren was, en we kwamen snel tot de conclusie dat we voor een ander hotel gingen.

Wel regelde mijn vriend een aperitivo in het hotel. Dat wist ik niet, en toen we random door een wijk in het centrum liepen, viel mijn oog ineens op een heel schattig, mooi terras aan de andere kant van de straat. Terwijl ik ernaar stond te kijken, vielen me eens de letter Hotel Sanders op. Och verrek, DIT is het hotel.

Bron: www.silverkris.com

Aperitivo op de ‘rooftop’

Een paar uur later gingen we naar binnen voor een borreltje. Ik weet nog dat de hostess ons doorverwees naar de rooftop en ik dacht: zo schat, lekker geregeld. We zitten niet zomaar op het terras van dit mooie hotel, maar op de rooftop. Wij door het hotel, in de lift, knop ‘rooftop’. Ik was helemaal excited en verwachtte… ja precies ik verwachtte en daar ging het mis.

Uit de lift stapten we in een prachtige kamer, de host ging ons voor en begeleidde ons naar de rooftop. Of nou ja, rooftop, het is meer een patio. Eerst heb je een mooie, brede serre, maar de rooftop viel echt tegen.

Needless to say: ik heb geen foto’s gemaakt waardoor ik in deze post foto’s van een ander heb gebruikt.

Een rooftop heeft in mijn hoofd uitzicht over de stad en is groot. De laatste rooftop waar we waren was The Hoxton hier in Barcelona en dát is een rooftop. Groot terras, mooi aangekleed, 2 bars, uitzichtpunten en een zwembad. Nu verwacht je in Kopenhagen geen zwembad en hebben ze vast andere eisen aan de rooftop van een hotel, maar dit was – hoe zeg ik dit netjes? Uitermate teleurstellend?

Het was er ook gigantisch stil, terwijl wij aan kwamen zetten met een baby, dus dan voel je je extra ongemakkelijk. Er stonden letterlijk 3 tafels, het leek een tuintje van een klein huisje. We waren omringd door de serre en drie muren. Beetje claustrofobisch deed het ook aan op die kleine oppervlakte met 3 tafeltjes.

Uitermate teleurstellend

Nee, niet wat ik had verwacht.

Helaas was het eten ook echt niet om over naar huis te schrijven. Mijn vriend is Spaans en heeft nogal eens de neiging om seafood te bestellen in andere landen ‘om te kijken hoe het is’, en daar ga je al. De seafood aperitivo, nou, hoe ze het op tafel durven zetten. 3 garnalen (we moesten er dus eentje delen), een beetje brood, een paar stukjes pulpo (inktvis) en er lag nog wat bij.

En Hotel Sanders is zeer prijzig, dus de rekening voor een aperol spritz en een andere cocktail was niet mals. Wij doen zelden moeilijk, maar deze werd niet met heel veel liefde betaald. Normaal doe ik ook vaak mijn beklag als iets niet naar wens is, maar hier hadden we echt zelf een inschattingsfout gemaakt.

Nee, voor de ‘rooftop’ hoef je Hotel Sanders niet te doen.

Neemt niet weg dat het hotel prachtig is, heel warm en chique – heel donker ook, benenden hebben ze een toffe bar en het terras zag er ook gezellig uit. Daar zou ik eerder gaan zitten om van je drankje te genieten en mensen te bekijken.

Hoewel, in die straat word je omringd door gebouwen – mooie, nette gebouwen, maar gebouwen, dus als je iets wilt met uitzicht, dan zou ik verder kijken.

Verder ben ik enorm positief en verrast over de stad, en zou ik ook zeker mijn andere posts en lijstjes van Kopenhagen bekijken. Ik had, na het zien van foto’s en goede reviews, ook zeker niet verwacht dit te schrijven over Hotel Sanders, maar ik ben eerlijk en viel nu eenmaal enorm tegen.

Dat mag ook gewoon gezegd worden.

Waar?

Hotel Sanders
Tordenskjoldsgade 15
DK – 1055 København K

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up
Translate »