Jukebox Adventskalender #3 Wet Wet Wet – Love is all around

I FEEL IT IN MY FINGERS, I FEEL IT IN MY TOES
LOVE IS ALL AROUND ME, AND SO THE FEELING GROWS

Wet wet wet – love is all around (1994)

Ineens daagde het me, terwijl ik met onze mops buiten liep. Ik kwam terug van een rondje strand ’s morgens en luisterde mijn Jukebox lijst op mijn telefoon.

Weer een liedje waarin het me opviel dat ik het woord ‘love’ hoorde. Een tijd niet meer gehoord, maar een lied dat me altijd raakt: Wet Wet Wet met hun Love is all around. Ik merkte dat ik meezong en dat ik direct in een scène van de kerstfilm Love Actually zat.

Tijd voor een vermelding in mijn zojuist bedachte Jukebox Adventskalender!

3. Wet Wet Wet – Love is all around

Voor sommigen zal dit een directe andere associatie hebben. Namelijk de fictieve hit van Billy Mack in de heerlijke kerstfilm Love Actually.

Love Actually

Een van de beste kerstfilms aller tijden (mijn bescheiden mening) zag het levenslicht in 2013. Still cannot believe dat het zo ongelooflijk lang geleden is dat hij uitkwam. Maar eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat je het ondertussen wel ziet aan de kwaliteit. Laatst las ik nog een stuk over een andere kerstfilm The Holiday, dat deze na 17 (!!) jaar met een vervolg zou gaan komen. Ja ‘zou gaan’ ja, want het bleek fake news.

Persoonlijk denk ik dat een film het gewoon bij 1 moet houden, want meestal zijn sequels en prequels oerslecht. Dat zag ik exact hetzelfde bij Bridget Jones Diary (ook zo’n oeroud exemplaar). Zij besloten voor deel 2 (The Edge of Reason) en deel 3 (Bridget Jones’ Baby) en die derde – laten we het er maar niet over hebben. We zijn erheen gegaan voor ‘onze Bridge’, maar Bridget was destijds ineens zo opgespoten en vernaggeld, dat ze ‘onze Bridge’ niet meer was.

Goed, terug naar dit nummer.

Wandeling door Berlijn

In een ver verleden, 2017, heb ik eens een post half aan deze tekst gewijd. Ik woonde in Berlijn en zag tijdens een fietstocht zo’n metalen box waar ze kabels in ‘verstoppen’ aan een gebouw. Ze hadden ‘m feel geverfd/gespoten en er een groot rood hart op gemaakt.

Vond ik een foto waard en dat was deze:

Jukebox Adventkalender #3 - Love is all around
Eigen foto, Berlijn Friedrichshain, 2017

Deze foto heeft hetzelfde effect als de kwaliteit van de film Love Actually (en Bridget Jones) nowadays. Je ziet dat het oud is, maar toch hoort deze foto bij dit verhaal.

Speaking of: Berlijn is ook de stad waar ik mijn vriend, en inmiddels vader van mijn dochter ontmoette. Dat was in november 2018 en Love Actually was de eerste kerstfilm die we keken. Naar aanleiding van de film bleven wij ook ‘I feel it in my fingers’ tegen elkaar zeggen. Zo’n inside joke waarvan een buitenstaander met zijn of haar ogen rolt (maar daarvoor is het ook een inside joke).

Wet Wet Wet

Blijf het een rare naam voor een band vinden, maar de mannen van Wet Wet Wet brachten Love is all around uit in 1994 voor de soundtrack van de film Four Weddings and a Funeral. Weer een 90s lied dus plus een film waar wederom Hugh Grant in zit. Evenals in Bridget Jones’ Diary, eerder genoemd in dit stukje.

De Schotse soft rock band heeft meer nummers op hun naam staan die ik fantastisch vind, maar aangezien Love is all around als derde in me opkwam toen ik begon aan deze Jukebox Adventskalender, zocht ik verder naar de achtergrond van dit nummer.

Eerste shocking news (voor mij) is al dat dit heerlijke nummer een cover is! Blijkbaar heeft Wet Wet Wet het gecovered van 60s band The Troggs. Verder blijkt er geen mooi verhaal achter de bandnaam te zitten, other than dat ze ‘m quasi uit de lyrics “Gettin’ Havin’ & Holdin'” (“it’s tired of joking… wet, wet with tears”) van de band Scritti Politti hebben gehaald.

Bandlid Graeme Clark legt uit: ja, destijds had je Duran Duran en Talk Talk – zij gebruikten ook ‘gewoon’ twee keer hetzelfde woord als bandnaam en wij besloten dat ook te doen. Wij kozen er wel voor om drie keer hetzelfde woord achter elkaar te zetten, dat onderscheidt ons van de rest.

En na al deze informatie, kan het lied zelf uiteraard niet ontbreken.

Enjoy en tot morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up
Translate »