Jukebox Adventskalender #12 Tavares – Heaven (must be missing an angel)

Hoe lekker is Tavares met Heaven?

Zodra ik die intro hoor, moet ik dansen hoor! Nu is het even onmogelijk – zittende in het vliegtuig met m’n slapende dochter op schoot – maar was dit any other random moment: zou ik opstaan, springen en dansen.

M’n schoonvader is nog steeds elke keer verbaast als ik zo’n ‘ouwelullenplaat’ aanslinger, want dat is natuurlijk zijn jeugd die naar boven komt. Dan zie ik weer helemaal zo’n jeugdige sparkle in zijn ogen, als hij trots vertelt dat hij op vele nummers gedanst heeft met mijn schoonmoeder en hoe spannend en leuk die tijd was. Moet heel anders zijn geweest om tiener te zijn in die jaren.

We spreken hier over eind jaren ’70. 1976 om precies te zijn.

#12 Tavares – Heaven (must be missing an angel)

Heaven deelde een plaat met een andere grote hit van Tavares – Don’t take away the music. In februari 1986 brachten ze de plaat opnieuw uit en het doet me deugd om te lezen dat het de nummer 1 positie bereikte in Nederland. Verder is er niet bijster veel bekend over dit fantastische nummer. Dus het wordt een vluggertje vandaag, ook weleens lekker ;).

Toch ben ik benieuwd waarom Tavares, Tavares heet? Wat betekent het? Het antwoord blijkt simpel en saai: de familienaam van de broers is Tavares. Wat ik ook niet wist is dat de hit More than a woman van The Bee Gees (Saturday Night Fever, John Travolta) is opgenomen door Tavares. Ik lees nu ook dat Tavares samen heeft getourd met The Four Tops and The Temptations. Moet dat fantastisch zijn geweest om bij te wonen!

Ja, dit schrijf ik in 2023 en de muziek waarvan ik houd is niet bepaald van deze tijd. Bij mij vind je geen 2022-reggaeton. Ik ben meer van de reggaeton en dancehall tussen 2000 en 2010. Dat zijn leuke nummers, vol met sentiment uit die jaren, maar dat repertoire valt absoluut in het niet bij nummers als Tavares met Heaven. Niet te vergelijken. DAT was muziek. De troep die heden ten dage die mijn oren doen bloeden – oef, maar dat is een heel ander verhaal.

Muziek is net als sex

Kan wel zeggen dat ik qua muziek vrij conservatief ben/kan zijn. Ik heb mijn favorieten, en hoewel ik zeker opensta voor nieuw, val ik toch terug op mijn favorieten. Komt zelden voor dat een recent nummer me zo raakt als oude nummers. Daarom vind je in mijn Jukebox Adventskalender ook eigenlijk alleen oude(re) nummers.

Joh, het zal je werk zijn, liedjes uitpluizen, feitjes opzoeken en erover vertellen op de radio. Eigenlijk wat ik nu doe, maar dan en public. Het lijkt me heerlijk! Kan me er ook uren in verliezen en verdiepen. Ja, het zou lekker zijn om er betaald voor te krijgen. Lekkere 50/60/70 trivia uitpluizen en beseffen dat, dat ene deuntje uit dat liedje een sample is uit dat andere liedje dat ik ken. En de schrijver van heerlijk lied X ook een aandeel leverde aan groep Y in dat jaar.

Jukebox Adventskalender #12 Tavares - Heaven (must be missing an angel)
Tavares in 1977

Hoewel, ik zou het parttime willen doen, want researchen kost energie. Lekkere energie, maar als ik klaar ben met een lied, dan voel ik nog geen ruimte voor het volgende. Het is net als met sex: als ik klaar ben, dan ben ik klaar en moet je me de rest van de dag met rust laten.

Jukebox Adventskalender Playlist 2022

Kun je nagaan als je een Top2000 presenteert, en over elk lied met een anekdote moet komen. Ik vind het knap hoor. Mij lukt 1 lied per dag – 3 lijkt me de max, maar als radiopresentator moet je ze achter elkaar eruit knallen. Doet me denken aan 2014, toen ik content schreef voor Auto1 in Berlijn. Achter elkaar teksten eruit rammen over auto’s.

Weet je wat het is? Als je iets mag, dan is het heerlijk. Zodra je iets moet, gaat het wringen. Althans, bij mij.

Alright, ik dwaal compleet af naar een andere hoek – doe jezelf een plezier en slinger mijn Jukebox Adventskalender Playlist 2022.

Geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up
Translate »