Na 1,5 jaar weer in NL – een review van Hotel Pistache in Den Haag

1,5 jaar was het geleden.

Anderhalf jaar waren we niet meer in Nederland. Vorig jaar zomer was het weer oké om te reizen (hoe gek om dat nu zo te zeggen..) en besloten we een week naar Berlijn te gaan, en vervolgens een week naar Nederland.

Destijds verbleven we in appartementen in Amsterdam en Rotterdam. Wilden we dit jaar weer doen, maar nu werden het Den Haag en een weekend Amsterdam.

Rotterdam, Amsterdam, Den Haag

We keken naar Den Haag, omdat mijn vriend er nooit was geweest en omdat het stukken goedkoper is dan Amsterdam. Den Haag, ’s Gravenhage, De Hofstad, stad waar ik een jaar heb gestudeerd en heb gewoond. Stad waar mijn vader jaren heeft gewerkt. Een stad waar ik al, wellicht sinds mijn studie in 2006, niet meer was geweest? Holyshit, zo lang niet meer!

Waar ik meende dat Den Haag een beetje uit de richting ligt van alles, vond mijn vriend dat onzin: voor hem ligt alles in NL dicht bij elkaar. Ja, als je het vergelijkt met Spanje, waar we wonen, heb je een punt. We keken naar appartementen en kwamen uit bij een appartementencomplex voor diplomaten. Beetje stoffig, maar op een goede locatie en goedkoop in vergelijking met Amsterdam.

Hotel Pistache

Ineens herinnerde ik mij een appartement/hotel in Den Haag wat ik vaak langs zag komen op social media: Hotel Pistache. Een of andere samenwerking met MADE.com (die zijn inmiddels failliet) stond me bij, en ik zocht het op. Zag er superleuk uit, dus ik stelde het voor. Mijn vriend was enthousiast, en we besloten een week te boeken.

Waarom niet, eens iets anders.

Helaas werd de dagen voor onze vacance onze dochter ziek, en het kwam erop neer we de geplande zondag nog thuis waren, in plaats van in Den Haag. Ik met Hotel Pistache gebeld of we een dag later konden komen. Dat kon. Dinsdag stonden we in de startblokken, maar was Laia nog steeds niet lekker. Ik meldde dat we woensdag aan zouden komen. Prima, onze suite stond klaar.

Woensdagochtend vlogen we en ik was helemaal excited. HEMA, ALBERT HEIJN, OLIEBOLLEN, MIJN EIGEN TAAL WEER SPREKEN ZONDER ERGENS OVER ‘NA TE DENKEN’. En ik kan je vertellen: dat gevoel ben ik lang kwijt geweest.

Toen we landden in Nederland werd ik overvallen door verdriet. Het besef dat mijn moeder er niet meer is, ik geen basis meer heb om naartoe te gaan en simpelweg omdat ik zo lang niet meer in mijn eigen land was, en wilde zijn.

Ondanks vertraging van Schiphol naar Den Haag, en vrij asociaal volk in de trein en bus, gaf Hotel Pistache een warm welkom.

De conclusie betreft Hotel Pistache kan ik in één zin samenvatten: de kans is groot dat we snel weer boeken! Laat ik er wat dieper op ingaan, hier komen de plus-en minpunten:

Dit vond ik FANTASTISCH:

 • Goed bereikbaar, tram en bus om de hoek. 20 minuten loopstand van het centrum, Madurodam, CS en het strand dichtbij.
 • Hotel Pistache ligt én voelt heel huiselijk. Het is een gebouw in een straat tussen andere huizen. Het staat op een hoek op de Scheveningseweg in een goede, schone buurt. Je hebt de Bankastraat op 10 minuten afstand waar je gezellige restaurantjes, winkeltjes en een AH en Gall en Gall hebt. Ik had helemaal het gevoel dat we in Den Haag woonden. Dat is ook meteen het voordeel van een appartement; je hebt meer je eigen local life dan in een hotel. Je kan boodschappen doen, je eigen koffie zetten, gewoon in het appartement zijn als je wilt.
 • Er is goede Wifi
 • Een (extreem ruime) badkamer
 • douche-en haarproducten van Marie Stella Maris (vind ik fijn!)
 • Een Nespresso-apparaat (LOVE) én er lagen cupjes.
 • Alles was schoon en werd elke dag schoongemaakt (je zou denken dat dit vanzelfsprekend is, maar dat is het niet)
 • Het servies, van Serax, meen ik. Wat een heerlijk, design servies – ik ben een sucker voor design en dan zit je goed bij Hotel Pistache
 • Het persoonlijke kaartje wat we bij aankomst vonden. De laatste dag draaide ik het om en was ik weg van het design. Kaartje hebben we meegenomen als aandenken.
 • Hotel Pistache heeft producten van Marie Stella Maris and I love it. Er waren genoeg handdoeken
 • Goede communicatie met Team Pistache
Na 1,5 jaar weer in NL - een review Hotel Pistache in Den Haag

En feedback:

 • KOUD: ze hadden moeten melden dat gedurende de nacht de verwarming uit zou staan. Onze dochter werd midden in de nacht gillend wakker van de kou – en wij liepen ook te blauwbekken. De volgende dag bleek dat ze, wegens energiebesparing, ’s nachts de verwarming uitzetten. Vonden wij niet kunnen, maar het was zo en we hadden geen zin in gedoe. Ze hebben een extra deken in de keukenkast liggen, maar kom op: als je een accommodatie boekt, verwacht je warmte.
 • Renovatie of een likje verf! De suite inspireerde me enorm qua interieur, maar toen ik beter keek, zag ik dat er een en ander afbladderde in de keuken. Ja kniesoor, maar zoiets valt mij op en dat vind ik zonde.
 • Ik was over the moon met een koffie-apparaat (dat is echt een vereiste als ik zelf iets boek), maar het viel wel van ellende uit elkaar. Goed, hoofdzaak: KOFFIE!
 • Het gebouw is heel oud en daardoor slecht geïsoleerd. Onze suite had een eethoek, en da’s helemaal top, maar we voelden wel de kou door de ramen en deuren trekken tijdens het avondeten. Was niet heel fijn voor onze dochter die graag op het bankje tegen het raam wilde zitten, en net ziek was geweest.

Hoewel ik punten van kritiek heb, overheerste bij mij vooral het gevoel van knusheid en thuiskomen. We hebben ook goed geslapen en ik vind het fijn dat, als de een eerder wakker is dan de ander, er een (al dan niet koud) hoekje is om te zitten en een (slaap)bank.

Ik voelde me thuis

Wel zou ik, of naast de eettafel, of erop nog een lampje zetten. Als je net als ik wil schrijven of lezen ’s ochtends, dan staat het licht (een staande lamp naast de bank) net te ver weg. En het grote licht aanknippen is ook wat aso voor je partner als hij of zij nog slaapt.

O ja, de badkamer nog. Die is top en extreem ruim. Wel vond ik het slordig dat er nog ‘hoekjes’ tussen de tegels op de muur boven de spiegel zitten. Eerst dacht ik dat het was vanwege de recente plaatsing van tegels, later vreesde ik dat het eerder is om de boel bij elkaar te houden?

Zonde, want het is een mooie badkamer!

Wat ik al zei, op wat minpunten na, voelde ik me hartstikke thuis. Heb meerdere keren tegen mijn vriend gezegd dat ik het gevoel had dat we er woonden. We hebben zelfs naar studio’s in Den Haag gekeken. Ja, op termijn willen we graag een studio-appartement in Nederland kopen.

Nederland blijft toch mijn thuisland, en we willen dat onze dochter zich ook thuis voelt in haar andere land. Niet alleen in Spanje.

Zoals ik al zei: wij komen terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up
Translate »