Tweedehands kleding oud en vies? Snel deze outfit bekijken!

Toen ik vanmorgen met onze hond naar beneden liep voor een dagelijks rondje, besefte ik me ineens dat mijn hele outfit second hand/outlet is! Dat in combinatie met de immense spiegel in de entree van ons gebouw, schreeuwde om een outfit shoot. Tweedehands kleding oud en vies? Snel deze outfit bekijken!

Tweedehands kleding saai vies en oud? Snel deze outfit bekijken!

Ik plaatste m’n foto’s hier op Instagram en aangezien ik het zelf altijd leuk vind om te weten waar items vandaan komen, geef ik je hierbij wat achtergrondinformatie.

Tweedehands kleding oud en vies? Snel deze outfit bekijken!

Maar liefst 2 van de 4 kocht ik bij tweedehands designerkledingzaak Deuxieme Chance in Oss (Noord Brabant, Nederland). Mijn broek (Wrangler) komt uit een Zalando-outlet in Berlijn en mijn geliefde tasje van Tod’s kocht ik tijdens een mega sale in Kopenhagen. En ik zou mezelf niet zijn als ik daar niet een anekdote over had.

We waren een paar dagen in Kopenhagen, het was liefde op het eerste gezicht, maar ik kon niet beslissen.

Tas

Het was nogal een investering en aangezien we na Kopenhagen, nog naar Hamburg gingen, wilde ik op mijn centen letten. Feit is wel dat ik zo verliefd was op dit tasje dat ik in Hamburg naar de flagshipstore ging. Ik wilde de tas eens voelen en ‘passen’. Zal nooit vergeten dat de verkoopmedewerkster zei: ja, de T op de sluiting staat voor ’timeless’.

Hallo cliché, en ik antwoordde: nee nee, die T staat voor Theuerzeit. Jij denkt nu: Theuerzeit? Yes, mijn achternaam.

Die opmerking zag de dame niet aankomen ;).

Overigens was ik in shock, want ‘mijn Todje’ stond daar voor de volle mep, oftewel EUR 1.800.

Ja, dat was de oorspronkelijke verkoopprijs. Het is me nog atlijd een raadsel hoe deze in Kopenhagen (ik kocht ‘m bij warenhuis Illum) stond met 40% korting. Ik was echt heel benieuwd of er iets aan het model scheelde, maar nee, het tasje is perfect.

Nog leuker toen ik weken erna contact opnam met de Shopping Service in Kopenhagen en ik een appje kreeg dat er nu 50% korting op de tas zat.

Dat kon ik niet voorbij laten gaan, dus ik heb ‘m over laten komen vanuit de Deense hoofdstad. Moest er wel EUR 50,00 verzendkosten bij betalen, maar als je toch al in die prijscategorie zit, dan voel je die paar tientjes ook niet meer.

Begrijp me niet verkeerd: het was een shitload, maar in verhouding maakte het niet meer uit.

Over naar de top.

Top

De top is echt een gouwe ouwe. En ook nog tweedehands, of misschien wel derdehands, ik heb geen idee. Kocht ‘m dus bij Deuxieme Chance in Nederland en viel direct voor de flowy mouwen. Onder een blazer issie niet te doen, maar dat moet je ook niet willen met zo’n tof model. Ja, deze creatie van designer Roberto Collina is heerlijk uniek!

Tweedehands kleding oud en vies? Snel deze outfit bekijken!

Toevallig heb ik ‘m vandaag weer eens aan, want zo vaak draag ik deze Italiaanse beauty niet. De top is gemaakt van twee verschillende soorten stof (katoen en iets anders) en van achteren wat langer dan van voren.

Denk dat ik deze niet meer heb gedragen sinds maart 2020, want toen raakte ik zwanger en zat niks me meer lekker, HA, het is nu mei 2023 – kun je nagaan. Dikwijls in mijn kast door mijn handen glijden: zal ik ‘m maar wegdoen, want ik heb ‘m nooit aan.

Blij dat ik het niet heb gedaan, want dit is zo’n heerlijke aparte top. En donkerblauw is gewoon altijd goed! Tweedehands kleding oud en vies? Snel deze outfit bekijken!

Schoenen

Over mijn loafers schreef ik hier al, in mijn artikel over de archive sale van Fabienne Chapot. Heb ze al jaren en ze passen gewoon overal onder en bij. Loafers zijn voor mij wat dat betreft een must have en ik heb er het liefst zoveel mogelijk!

Tweedehands kleding saai, vies en oud? Snel deze outfit bekijken!
Second hand loafers FC

Broek

De broek, de jeans is het minst boeiende qua verschijning, maar past toch heerlijk in dit plaatje, omdat ‘ie uit een oude collectie van Wrangler komt. Gekocht in de Zalando-outlet in Berlijn – waar ik tijdens dezelfde shopronde ook een goede jeans van Denham kocht – voor een euro of 30. Het is er eentje uit de Body Bespoke-lijn (daar voel ik me al jaren zeer content in).

Tweedehands kleding saai, vies en oud? Snel deze outfit bekijken!

Dat er dan toch nog een hele tekst rolt uit zo’n outfit. Wat kan ik zeggen; ik houd van items met een verhaal. Of in dit geval: het verhaal dat ik er zelf aan heb gegeven. En nog even over tweedehands kleding: het is 2023, en het is booming. Zelf was ik ook altijd wat bang van tweedehands, omdat ik aan de typische winkels als Humana en simpelweg rommelmarkt kraampjes dacht.

Truth be told: die zijn er nog steeds en er is nog steeds vraag naar. Was laatst op een evenement in Berlijn en daar lag ook 99% zooi. Maar er is meer in tweedehands land, of zoals Sandra van Deuxieme Chance zegt: ’tweede kans’.

Kijk nu eens naar mijn top en schoenen? Waren in topstaat toen ik ze kocht, en omdat ik er weer goed voor zorg, kan in ieder geval de top zelfs nog een ronde mee. Qua schoenen vind ik het een ander verhaal. Allereerst doe ik deze nooit weg, en ten tweede gaan (veelgedragen) schoenen naar je voeten staan en zou ik ze niet meer verkopen.

Tenzij ik ze niet meer gebruik, iemand anders ze tof vindt en er niet mee zit dat ze flink gedragen zijn. Wie ben ik dan om te weigeren?

Ik persoonlijk ga echter voor nieuw met etiket, of gedragen, maar in kneitergoede staat én frisse tweedehands kleding. En merken, ik ben een merkenmeid en word nu eenmaal opgewonden van mooie merken.

Goed, dat is weer een verhaal voor een andere keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up
Translate »