Hamburg: dit vind ik top aan onze ‘nieuwe’ stad

Zo, na een kleine klaagzang, nu de voordelen aan Hamburg. Ik heb heus niet alleen maar te lopen-te zitten-te liggen sikkeneuren de afgelopen maand. Er was ook heel veel moois waarvan we hebben genoten.

Komen ze:

Hamburg is een grote stad, dus lots of options en ik ben overal zo met mijn fiets.

Ook het openbaar vervoer is top geregeld. In onze straat stopt zelfs de bus die naar de grote stations rijdt.

We wonen 15 minuten vanaf Station Altona, dus zitten heel centraal.

Station Altona heeft alles qua apotheek, supermarkt, en zelfs IKEA en een grote TKMaxx (ben nooit van TKMaxx, geweest, maar heb er de laatste jaren aardig wat parels gesoord). Ik houd van outlet shoppen, what can I say.

Tweedehands is GROOT in Duitsland, van kleding tot meubels.

Ook is er zoveel design te vinden, aangezien er aardig wat geld in de stad zit.

Hamburg: dit vind ik top aan onze ‘nieuwe’ stad

Hamburg heeft Rocycle en Hicycle. Dat zijn indoor cycling studio’s en ik houd ervan dat ik weer makkelijk kan sporten. Barcelona heeft ook cycling studios, maar daarvoor moet ik 1 uur in de trein en 20 minuten lopen. Om de studio’s nu weer op 25 minuten fietsen te hebben, is erg lekker.

De stad is enorm groen.

Er is veel ruimte.

De lucht is frisser.

Het is zo schoon en netjes, and we love it!!

Al het WATER!

Fietsen, er zijn heerlijke fietspaden

Alles kan in het Duits, want Duitsland duh. Ik spreek vloeiend Duits, en gottegod wat heb ik mezelf in de WEG gezeten door niet eerder aan mijn Spaans te trekken. In Hamburg is het leven voor mij zoveel makkelijker, omdat ikzelf alles kan regelen.

Ik ben onafhankelijk! Ja, brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee, maar liever dat dan wachten op mijn vent om dingen te regelen. Als ik iets in mijn kop heb, heb ik het niet in mijn kont, en dat zorgt nog weleens voor discussie in Huize Sola Theuerzeit.

Berlijn is maar een paar uur treinen!

Nederland is dichterbij, ook bereikbaar met de trein

Hamburg is heel kindvriendelijk. In onze wijk alleen al barst het van de kita’s (kinderdagverblijven) en mooie speeltuinen. In Duitsland krijg je kinderbijslag, is er nog een extra toeslag (waarvoor wij niet in aanmerking komen vanwege ons inkomen) en is de kita sowieso voor een ieder 5 uur per dag gratis.

Ja, hier zit bureaucreatie achter, maar dat is een kwestie van regelen. In Spanje krijg je nada voor kinderen, en dat heb ik altijd prima en terecht gevonden, totdat wij Laia verwelkomden. Letter meten met twee maten, doesn’t everyone!?

Duitsland, en dus Hamburg staat nu niet echt bekend om de heerlijke keuken. Dat wisten we vantevoren: qua eten zijn we f*cked. In Spanje eet je zo heerlijk tegen een normale prijs. Hamburg is duur, dus uit eten gaan (en begin me niet over de prijs van een glas wijn) is prijzig.

Maar bijna alles is er, en onze wijk heeft enorm veel barretjes en leuke restaurants. Dat bruisende is top, en al helemaal als je er niet middenin woont, maar een paar straten erachter.

Mooie biergartens, die niet alleen maar om het zuipen gaan, maar mooi zijn opgezet zoals Sierichs Biergarten. Kan er eten, drinken, fatsoenlijke plee, en ernaast is een natuurbad (tja, het is niet het strand van Vilanova, maar toch) waar je kan zitten, spelen en zwemmen.

Vergeet vast nog een aantal dingen, maar ik kan het altijd aanvullen..

Ben je weleens in Hamburg geweest, woon je er toevallig, of ben je benieuwd? Let me know!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up
Translate »