Jukebox Adventskalender #1 The Source ft. Candy Staton – You’ve got the love

Ineens daagde het me, terwijl ik met onze mops buiten liep. Ik kwam terug van een rondje strand ’s morgens en luisterde mijn Jukebox lijst op mijn telefoon.

Weer een liedje waarin het me opviel dat ik het woord ‘love’ hoorde. Een hele tijd niet meer gehoord, maar toch een lied dat me raakt: The Source ft. Candy Staton – You’ve got the love. Ik merkte dat ik meezong en dat de beat recht naar mijn hart ging.

Ineens zag ik Sex and the City seizoen 6 voor me, waarvan dit lied het slotnummer is. Zo vaak heb ik die scène, en überhaupt alle seizoenen, teruggekeken en het verveelt me nooit.

Jukebox Adventskalender #1 - You've got the love
Image: Sky

Jammer dat het lied was afgelopen. Vervolgnummer had weer ‘love’ erin, en toen voelde ik me geïnspireerd, dus hierbij geef ik jou 5 nummers waar ‘love’ centraal staat.

Ineens springt er nu een goede nummer 6 in mijn hoofd, dus wellicht doe ik je dat plezier ook nog.

Here we go:

1. The Source ft. Candy Staton – You’ve got the love

Nummer komt uit 1991 en het is een mix (hence the ‘ft’). De originele versie is heel traag, maar ik leerde het nummer dus kennen door Sex and the City.

De originele versie uit 1986

Smart move wel, er zullen meer mensen rondlopen met deze associatie. Hoewel ik ook jaloers ben geweest, voor zover je jaloers kan zijn op fictie, op de situatie van Carrie, Samantha, Miranda en Charlotte, omdat ik nooit zo’n hechte vriendinnengroep heb gehad. Ik werd altijd emotioneel van die slotscène.

Ja logisch ook, hiermee was het einde seizoen. En niet zomaar het einde van het seizoen, maar het einde van de serie. Zes seizoenen ten einde en de kous was af.

Destijds was natuurlijk niet bekend dat er nog twee films gemaakt zouden worden (die slecht waren, maar da’s weer een ander verhaal). Een serie die overigens in 2022 niet meer kan, want er kan niks meer tegenwoordig. Een ook, eigenlijk, onrealistische serie over een columniste in New York die met – totdat ze een boekendeal krijgt – 1 column per week een enorme luxe lifestyle leidt.

Hoeveel vrouwen, present company included, zullen gedacht hebben: dat wil ik ook?! Een column typen vanuit huis en alle schoenen kopen die ik wil, plus uit eten met mijn vriendinnen whenever I please.

Andere associatie

Uiteraard is het ook niet heel handig hoe ze de nadruk leggen op ‘maxing out your credit card to buy a pair of shoes.’ Hedentendage, en toen ook, wordt dat gezien als oliedom. All jokes aside, You got the love brengt me direct terug naar de eindscène van Sex and the City en ik geloof ook nog wel dat ik een korte date-anekdote heb over dit lied.

Het was tweede Kerstdag 1961… nee, het was, denk ik, 2006. Ik ‘zag’ een jongen in Alkmaar en daar was het, althans van mijn kant, erg gezellig mee. Terwijl ik in de illusie leefde dat het iets ging worden moet hij allang geweten hebben dat hij dit niet zo wilde, maar hij hield me (achteraf gezien) ietwat aan het lijntje.

Op een dag zaten we bij elkaar op de bank en speelde ‘You’ve got the love’. Ik kan me nog herinneren dat ik een beetje zat te vissen naar zijn gevoel, en dat hij toen zei: dus nu wil jij weten of jij the love hebt?

Wat daarop zijn antwoord was, weet ik niet meer, maar uiteindelijk liep het allemaal hevig in de soep tussen ons. Deze beste man wist dat het niets ging worden, maar liet me nog voor een middagje van Rotterdam, daar woonde ik destijds op kamers, naar Alkmaar treinen om me in zijn appartement te vertellen dat hij ‘het niet meer voelde.’

Kan er nóg een pagina mee vullen

Ging een enorm verhaal aan vooraf wat ik je zal besparen (tenzij je het wilt weten, dan heb ik nog wel een post te vullen daarover).

Enfin, het eindigde dat ‘ie me, geloof ik, nog op de trein zette, ik Bridget Jones Diary bij me had om te lezen, maar me zo leeg voelde dat ik niks wilde. Ik kwam in Rotterdam aan in mijn kamer en ben huilend ingestort op de grond. Vriendinnetje gebeld en die kwam aangesneld (dat rijmt!) met Ben en Jerry’s.

Dit gebeurt er dus als ik begin te schrijven, heb nu eigenlijk al genoeg woorden voor een blog.

Ik tikte dus verder over het volgende nummer, maar ook daarover heb ik weer hele verhalen, dus: ik ga het je in 2 posts per dag vertellen.

Vanmiddag lees je over het volgende lied.

To be continued..

Wellicht schiet jou ook een lied te binnen waar ‘love’ in zit. Let me know in de reacties!

Ps: ik had het helemaal mis

Ja, ik dacht ook dat ik klaar was, maar niets is minder waar.

Ik wilde toch even weten wat de historie achter het lied was, en kom er nu achter dat Nu ik eens dieper in de lyrics duik, jaren een cruciale fout maak. Het is niet Candi STATION, het is Candy STATON. Hallo verschil, en dit is blijkbaar de dame die ook verantwoordelijk is voor de heerlijke discohit ‘Young Hearts Run Free’ (1976). HOUD OP MET MIJ! Ik vind het geweldig!

Nou, het was dus nooit van zijn leven de bedoeling dat de 1991-versie het daglicht zou zien, maar blijkbaar werd ‘ie populair en tja, truth be told: ik ken het lied ook van die versie.

Nu ik ‘m aanzet, komt de zin ‘Sooner or later in life, the things you love you lose’ en weer schiet ik vol. Tja, mijn ouders, hoewel zij geen dingen waren, maar je snapt me.

Bizar toch, waar je achter komt als je ff je onderzoek doet!

Heerlijk, deze muzikale feitjes.

Lees hier alvast Jukebox Adventskalender #2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up
Translate »